Křehké kukuřičky

Dobré sušenky nikdy nejsou špatné. Pečivo našich babiček. Mňamka! Autor: Triniti

Přidal:, 21.11.2014
Kategorie: Koláče, cukroví, Vánoční cukroví, Vánoce, Dezerty, Sváteční pečení
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Křehké kukuřičky

Suroviny

Budeme potřebovat:
200 gmáslo
150 gmoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
4 ksžloutky
4 lžícepomerančová šťáva
400 gpolohrubá mouka
meruňkový džem
pomerančová kůra
čokoláda

Postup přípravy

  1. Máslo s moučkovým cukrem vyšleháme do pěny a přidáme vanilkový cukr, pomerančovou kůru i šťávu a nakonec i žloutky.Tip: Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP
  2. Vše spolu důkladně smícháme a na závěr přidáváme mouku. Vytvoříme jednotnou směs, kterou na mlýnku pomocí nástavce tvarujeme do kukuričiek.
  3. Ukládáme je na plech, který jsme si pokryli papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů do zlata, asi 7 min.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  4. Když nám sušenky vychladnou, spojujeme je marmeládou a konce namočíme do čokolády. Dobrou chuť!

Odebírejte nejlepší posbírané recepty na facebooku

NejRecept na FB