Křehké makové rohlíčky

Nevím co mám v poslední době s mákem, ale chytila mě mánie na makové recepty. Nedávno jsem dělala křehký makový koláč s jogurtem, předtím jsem dělala makové záviny a nyní přišli na řadu křehké makové rohlíčky. Jsou opravdu křehké, zakysaná smetana v těste dělá zázraky. Určitě vyzkoušejte. Autor: Mineralka

Přidal:Mineralka, 30.3.2018
Kategorie: Moučníky, Koláče, cukroví
Křehké makové rohlíčky

Suroviny

1 PLzakysané smetany
250 gmásla
1 lžičkajedlé sody
2 hrnkypolohrubé mouky
mletý mák
mléko
kr. cukr
vanilkový cukr
skořicový cukr

Postup přípravy

  1. Ztuhlé máslo si nastrouháme, přidáme mouku, sodu a zakysanou smetanu. Vypracujeme nelepivé těsto, na půl hodinu dáme do chladničky odpočinout.
  2. Mezitím si připravíme makovou nádivku. Smícháme suroviny v poměru, v jakém nám to vyhovuje, abychom dostali hustou nádivku.
  3. Těsto rozválíme na tenko a nakrájíme si na trojúhelníčky. Ukládáme na plech na pečící papír.
  4. Pečeme približne15 min., aby se těsto příliš nevysušilo. Upečené a vychladlé posypeme moučkovým cukrem.