NejRecept.cz Těsta Odpalované těsto Křehké mini větrníky plněné vanilkovým krémem
Křehké mini větrníky plněné vanilkovým krémem
Recept Křehké mini větrníky plněné vanilkovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Recepti

Vyzkoušejte si doma připravit tyto lahodné větrníky z odpalovaného těsta a uvidíte, že příprava není vůbec náročná. Vanilkový krém uvnitř je lahodný a jemný. Mňamka!

NejLucka NejLucka    ·   18.2.2015

Křehké mini větrníky plněné vanilkovým krémem

Vyzkoušejte si doma připravit tyto lahodné větrníky z odpalovaného těsta a uvidíte, že příprava není vůbec náročná. Vanilkový krém uvnitř je lahodný a jemný. Mňamka!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
400 ml
voda
200 ml
olej
2 lžíce
kukuřičný škrob
10 lžic
hladká mouka
3 lžíce
kakao
1/2 bal.
prášek do pečiva
špetka
sůl

Náplň:

750 ml
mléka
3 bal.
vanilkový pudink
250 g
moučkový cukr
150 ml
smetana ke šlehání
100 ml
minerálka
1 lžíce
vanilkový extrakt

Dále budeme potřebovat:

moučkový cukr na posypání
čokoláda na ozdobu
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vodu si dáme do hrnce, přidáme olej, sůl a zahřejeme. Když máme vodu horkou, přidáme za stálého míchání mouku smíchanou s kukuřičným škrobem, kakaem a práškem do pečiva. Důkladně spojíme odstavíme z ohně - necháme vychladnout.
  2. Když máme hmotu vlažnou přidáme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně vymícháme mixérem.
  3. Připravené těsto si navrstvíme do cukrářského sáčku a na papírem vyložený plech stříkáme malé "dukáty".
  4. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů, dokud nechytí zlatou barvu.
  5. Mléko si dáme na oheň, přidáme cukr a pudinkové prášky - uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout.
  6. Mixérem si vyšleháme smetanu s minerálkou a následně tuto hmotu vmícháme do vychladlého pudinku. Přidáme vanilku a spojíme.
  7. Upečené pečivo si rozřízneme na polovinu (pozor, krájíme, až když je pečivo dokonale chladné).
  8. Naplníme krémem a zakryjeme druhou částí pečiva.
  9. Vrch posypeme moučkovým cukrem a pokapeme rozpuštěnou čokoládou. Dobrou chuť!

Zdroj: Recepti

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty