Křehké mini větrníky plněné vanilkovým krémem

Přidal: NejLucka, 18.2.2015
Kategorie: Těsta, Odpalované těsto, Dezerty, Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Vyzkoušejte si doma připravit tyto lahodné větrníky z odpalovaného těsta a uvidíte, že příprava není vůbec náročná. Vanilkový krém uvnitř je lahodný a jemný. Mňamka!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 18.2.2015
Kategorie: Těsta, Odpalované těsto, Dezerty, Koláče, cukroví
SUROVINY
Těsto:
4 ksvejce
400 mlvoda
200 mlolej
2 lžícekukuřičný škrob
10 lžichladká mouka
3 lžícekakao
1/2 bal.prášek do pečiva
špetkasůl
Náplň:
750 mlmléka
3 bal.vanilkový pudink
250 gmoučkový cukr
150 mlsmetana ke šlehání
100 mlminerálka
1 lžícevanilkový extrakt
Dále budeme potřebovat:
moučkový cukr na posypání
čokoláda na ozdobu
- Vodu si dáme do hrnce, přidáme olej, sůl a zahřejeme. Když máme vodu horkou, přidáme za stálého míchání mouku smíchanou s kukuřičným škrobem, kakaem a práškem do pečiva. Důkladně spojíme odstavíme z ohně - necháme vychladnout.
- Když máme hmotu vlažnou přidáme jedno vajíčko po druhém a za každým důkladně vymícháme mixérem.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů, dokud nechytí zlatou barvu.
- Mléko si dáme na oheň, přidáme cukr a pudinkové prášky - uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladnout.
- Upečené pečivo si rozřízneme na polovinu (pozor, krájíme, až když je pečivo dokonale chladné).
- Vrch posypeme moučkovým cukrem a pokapeme rozpuštěnou čokoládou. Dobrou chuť!
Zdroj: Recepti
KOMENTÁŘE K RECEPTU