NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Křehké rohlíčky s čokoládovou polevou. Na dokonalý kávový krém udělejte tuto jednu věc.
Křehké rohlíčky s čokoládovou polevou. Na dokonalý kávový krém udělejte tuto jednu věc.
Recept Křehké rohlíčky s čokoládovou polevou. Na dokonalý kávový krém udělejte tuto jednu věc.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Blanka Kozáková

Rohlíčky s kakaovo-kávovým krémem nesmí na Vánoce chybět. Pro ještě krásnější design je obvykle zdobím čokoládovou polevou a bílými vločkami. Tento krok však můžete úplně vynechat, případně použít na zdobení něco jiného. Autor: Blanka Kozáková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   20.12.2024

Křehké rohlíčky s čokoládovou polevou. Na dokonalý kávový krém udělejte tuto jednu věc.

Rohlíčky s kakaovo-kávovým krémem nesmí na Vánoce chybět. Pro ještě krásnější design je obvykle zdobím čokoládovou polevou a bílými vločkami. Tento krok však můžete úplně vynechat, případně použít na zdobení něco jiného. Autor: Blanka Kozáková

35 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

400 g
hladká mouka
250 g
máslo
140 g
moučkový cukr
3 ks
žloutky
1 ks
vanilkový cukr

Krém:

1 ks
vejce
200 g
máslo
1 – 2 lžíce
rum
2 lžíce
kakao
1 a 1/2 lžíce
káva (mletá nebo instantní)
100 g
moučkový cukr
1 ks
vanilkový cukr

Na dokončení:

podle potřeby
čokoládová poleva
podle potřeby
cukrářské zdobení (vločky)
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření

Kakaové rohlíčky jsou jemné a příjemně sladké. Aby však byly zajímavé a dobře chutnaly, plním je máslovým krémem. Ten, aby byl nadýchaný a jemný, částečně šlehám nad párou. Na zdobení je nejlepší tmavá čokoláda, ale klidně použijte i bílou, nebo ji vynechte. Je to na vás.

  1. Všechny ingredience na těsto spojíme a vypracujeme nelepivé těsto, které vtlačíme do formiček na rohlíčky a pečeme při teplotě 180 °C přibližně 10 minut. Pokud máme kovové formičky, před použitím je potřeme olejem nebo máslem a vysypeme moukou.
  2. Zatímco se cukroví peče, připravíme si krém. Vejce, cukr a kakao vyšleháme nad párou. Když směs zhoustne, stáhneme ji z ohně a za stálého míchání necháme mírně vychladnout.
  3. Do směsi přidáme máslo, vanilkový cukr, rum a instantní nebo mletou kávu. Vše vyšleháme a dáme do lednice ztuhnout.
  4. Upečené rohlíčky necháme vychladnout a poté je plníme připraveným krémem. Pro jednodušší práci přendáme krém do cukrářského sáčku.
  5. Konce rohlíčků namáčíme v čokoládové polevě a zdobíme jedlými vločkami.

Hotové rohlíčky necháme ztuhnout a následně je skladujeme na chladném místě. Nejlepší je připravit je několik dní před Vánocemi, protože obsahují máslový krém. Ten má mnohem kratší trvanlivost než například maková náplň nebo džem.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář