NejRecept.cz Dezerty Moučníky Křehké rohlíčky ze zakysané smetany
Křehké rohlíčky ze zakysané smetany
Recept Křehké rohlíčky ze zakysané smetany
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lacusin

Fantastické křehké rohlíčky ze zakysané smetany. Miluji tyto recepty, které jsou tradiční a přitom extrémně chutné. Naplnit můžete čímkoliv. Autor: Lacusin

Lacusin Lacusin    ·   30.6.2020

Křehké rohlíčky ze zakysané smetany

Fantastické křehké rohlíčky ze zakysané smetany. Miluji tyto recepty, které jsou tradiční a přitom extrémně chutné. Naplnit můžete čímkoliv. Autor: Lacusin

45 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

2 hrnky
hladké mouky
1 ks
vanilkový pudink
1 ks
máslo (250 g)
1 kelímek
zakysané smetany

Na dokončení:

6 PL
krupicového cukru
2 PL
skořice
dle potřeby
moučkový cukr na obalení
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
15 min
Čas vaření
  1. Mouku smícháme s pudinkovým práškem, máslem a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme v lednici 1 hodinu odpočinout.
  2. Těsto rozdělíme na 6 dílů. Každý vyválíme do kruhu a každý kruh rozdělíme na 8 dílků.
  3. Každý kruh posypeme lžící cukru a trochou skořice. Zamotáme do tvaru rohlíčku od širšího konce k užšímu.
  4. Pečeme při 160 °C asi 15 minut. Po upečení obalíme v moučkovém cukru.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář