Křehké rohlíčky ze zakysané smetany

Recept Křehké rohlíčky ze zakysané smetany

Přidal: Lacusin, 30.6.2020

Kategorie: Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Fantastické křehké rohlíčky ze zakysané smetany. Miluji tyto recepty, které jsou tradiční a přitom extrémně chutné. Naplnit můžete čímkoliv. Autor: Lacusin

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Lacusin, 30.6.2020

Kategorie: Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

2 hrnkyhladké mouky
1 ksvanilkový pudink
1 ksmáslo (250 g)
1 kelímekzakysané smetany

Na dokončení:

6 PLkrupicového cukru
2 PLskořice
dle potřebymoučkový cukr na obalení

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Mouku smícháme s pudinkovým práškem, máslem a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme v lednici 1 hodinu odpočinout.
  2. Těsto rozdělíme na 6 dílů. Každý vyválíme do kruhu a každý kruh rozdělíme na 8 dílků.
  3. Každý kruh posypeme lžící cukru a trochou skořice. Zamotáme do tvaru rohlíčku od širšího konce k užšímu.
  4. Pečeme při 160 °C asi 15 minut. Po upečení obalíme v moučkovém cukru.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit