Křehké šátečky s povidly a mákem

Vynikající šátečky z těsta, do kterého se přidává zakysaná smetana nebo bílý řecký jogurt. Já jsem dala zakysanou smetanu a těsto bylo neskutečně křehké po upečení, takže doporučuji použít zakysanú smetanu. Příště vyzkouším i s bílým řecký jogurtem a dám vědět, jak se povedly. Plnila jsem mákem a povidly. To je nejlepší kombinace chutí, alespoň podle mě. Zůstaly i druhý den a jsou fantastické i když postojí. Vůbec nejsou suché ani tvrdé, ale doslova se rozplývají na jazyku. Autor: Reny Naty A.

Přidal:, 3.4.2017
Kategorie: Moučníky
Recept Křehké šátečky s povidly a mákem

Suroviny

440 ghladké mouky
200 gřeckého jogurtu nebo kysaná smetana
250 glehce změklého masla
špetkasoli
povidla, mák
moučkový cukr

Postup přípravy

  1. Z uvedených surovin si vypracujte hladké těsto.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  2. Poté rozválejte, rádýlkem nakrájejte na větší čtverce, které naplňte oblíbenou náplní ( ja dala makovou náplň a povidla). Pozor - náplně nesmí být příliš mnoho, aby se vám šátečky nerozlepily.
  3. K sobě spojte 2 protilehlé rohy čtverce a přimáčkněte a střed lehce přitlačte.Tip: Velikonoční tvarohový beránek
  4. Pečte na 180 stupňů asi 20 minut dle velikosti a trouby.
  5. Ihned po vytažení z trouby zlehka pocukrujte moučkovým cukrem.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce

Můj blog s Haankou: Pečení všeho druhu ORIGINAL