NejRecept.cz Dezerty Koláče Křehké šátečky ze zakysané smetany
Křehké šátečky ze zakysané smetany
Recept Křehké šátečky ze zakysané smetany
Danula Vašíčková    ·   23.5.2019

Křehké šátečky ze zakysané smetany

Někdy prostě není čas na pomalé kynutí, důkladné šlehání, urputné míchání nebo několikahodinové tuhnutí v lednici. Někdy je prostě ten správný čas na to, využít nějaký ten superrychlý, na suroviny nenáročný, odzkoušený a léty prověřený recept... Autor: Danka

45 min
Čas přípravy
25 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
450 g
hladké mouky
1/2 lžičky
soli
1 kelímek
zakysané smetany (200g)
250 g
změklého másla

Mimo to:

náplň dle chuti a možností
(já dnes dala domácí meruňkovou zavařeninu, a aby nevytékala, pojistila jsem to trochou mletých dětských piškotků)
Postup receptu
Vytisknout
  1. Na pracovní desce zpracujeme hladké těsto, podsypeme hladkou moukou a vyválíme cca na tloušťku 0,5cm.
  2. Rozdělíme na čtverce, do středu každého z nich dáme lžíci náplně (marmelády dávám raději méně, aby při pečení moc nevytékala), protilehlé cípy důkladně přimáčkneme k sobě (můžeme zajistit párátkem), uložíme na plech s pečícím papírem a pečeme 25 minut na 180 stupňů.
  3. Ještě horké zastříknu rumem, aby pěkně voněly, ale není to nutné, budou vám určitě chutnat i tak. 
  4. Hotové a vychladlé šátečky lehce pocukrujeme moučkovým cukrem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
ko21    ·   4.5.2021   ·   Odpovědět   ·  

koláčky dobré, ale nezměkly. Jak toho docílím?

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář