NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Křehké skořicové trojúhelníčky s marmeládou a čokoládovou polevou.
Křehké skořicové trojúhelníčky s marmeládou a čokoládovou polevou.
Recept Křehké skořicové trojúhelníčky s marmeládou a čokoládovou polevou.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Xénia Portášová

Patříte k milovníkům skořice? Vyzkoušejte tyto jednoduché, ale velmi dobré skořicové trojúhelníčky. Křehké těsto můžete doplnit jakoukoli náplní. Ideální je například mírně kyselá marmeláda. Autor: Xénia Portášová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   17.11.2024

Křehké skořicové trojúhelníčky s marmeládou a čokoládovou polevou.

Patříte k milovníkům skořice? Vyzkoušejte tyto jednoduché, ale velmi dobré skořicové trojúhelníčky. Křehké těsto můžete doplnit jakoukoli náplní. Ideální je například mírně kyselá marmeláda. Autor: Xénia Portášová

30 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto

280 g
hladká mouka
180 g
moučkový cukr
240 g
máslo nebo tuk
200 g
mleté vlašské ořechy
1/2 lžičky
mletá skořice
2 ks
žloutek

Na dokončení

podle potřeby
meruňková marmeláda
podle potřeby
tmavá čokoláda
podle potřeby
bílá čokoláda
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření

Skořicové trojúhelníčky mají jemnou sladkou chuť, kterou skvěle doplňuje náplň podle vašich představ. Já mám nejraději meruňkovou marmeládu s lehce kyselým podtónem, ale použít můžete i džem z jakéhokoli jiného ovoce.

  1. Z hladké mouky, moučkového cukru, másla nebo tuku, mletých ořechů, skořice a žloutků vypracujeme pevné těsto, které dáme na 2 hodiny do lednice.
  2. Odleželé těsto ještě jednou promísíme, vyválíme a vykrajujeme koláčky ve tvaru trojúhelníčků.
  3. Vykrojené trojúhelníčky klademe na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při teplotě 180 °C přibližně 8 až 10 minut – sledujeme.
  4. Trojúhelníčky spojíme meruňkovou marmeládou nebo jinou náplní podle vlastního výběru.
  5. Ve vodní lázni rozpustíme tmavou a bílou čokoládu, trojúhelníčky ozdobíme a necháme ztuhnout.

Trojúhelníčky můžeme zdobit kromě čokolády také kouskem ořechu nebo barevným posypem. Po ztuhnutí je uložíme na chladné místo.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář