Vanilkové rohlíčky se pečou nejen na Slovensku a v Česku, ale i v Chorvatsku. U nás doma je máme rádi hlavně díky jejich křehkému těstu a dobré čokoládě, do které je namáčíme. Pokud si je letos chcete připravit i vy, inspirujte se naším receptem.
Vanilkové rohlíčky se pečou nejen na Slovensku a v Česku, ale i v Chorvatsku. U nás doma je máme rádi hlavně díky jejich křehkému těstu a dobré čokoládě, do které je namáčíme. Pokud si je letos chcete připravit i vy, inspirujte se naším receptem.
Někteří vanilkové rohlíčky po upečení obalují v moučkovém a vanilkovém cukru, já je nechám vychladnout a poté jejich konce namočím do rozpuštěné čokolády. Spojení čokoládové polevy a křehkého těsta je tak dobré, že každý rok musím udělat alespoň dvě dávky rohlíčků.
Vanilkové rohlíčky necháme ztuhnout a uložíme je do nádoby s pevným uzávěrem. Pokud chceme, aby nám vydržely co nejdéle, uložíme je na tmavé a chladné místo stejně jako ostatní vánoční cukroví.
Video recept:
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě