Křehké vanilkové rohlíčky s mandlemi

Recept Křehké vanilkové rohlíčky s mandlemi
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Tyto mandlové rohlíčky jsou díky škrobové moučce v těste krásně křehké ... Nepoužívám formu, tvaru ručně. Je to pro mě relax, takže si to velmi užívám. Miluji vánoční pečení a hlavně miluji rohlíky na jakýkoliv způsob. Mé oblíbené jsou ještě makové. Je to trochu netradiční kombinace, ale velmi chutná. Doporučuji vyzkoušet. Autor: Janaha

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

150 ghladké mouky
70 gškrobové moučky (může být bramborová nebo kukuřičná)
70 gmoučkového cukru
80 gmletých mandlí
150 gmásla
1 ksžloutek
moučkový cukr smíchaný s vanilkovým cukrem na obalování

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Všechny suroviny smícháme rukama v misce (máslo i vejce musí být zcela studené z lednice). Toto těsto se velmi těžko zpracovává, třeba trpělivě mísit, dokud se to nespojí dohromady.
  2. Potom těsto přeložím na pomoučený vál, vytválím bochník a dám do lednice pořádně zchladit, protože s měkkým těstem se špatně pracuje. Po asi hodince vyberu těsto a na pomoučeném vále rukama udělám váleček, nakrájím ho na stejné kousky a z každého rychle rukama udělám rohlíček.
  3. Rohlíčky ukládám na plech vyložený pečícím papírem. Nedávám je velmi hustě, já mám plech 30 x 40 cm a dávám péct najednou 20 rohlíčků (5 řad po 4 ks).
  4. Pekla jsem na 180 ° asi 10 minut (řiďte se svojí troubou - každá trouba peče jinak). Rohlíčky by měly i po upečení zůstat hezké bledé, pouze zespodu upečené do světlehněda.
  5. Chvíli je nechám na plechu vychladnout (po upečení jsou velmi křehké) a ještě teplé je obalím v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
  6. Z této dávky těsta jsem udělala asi 40 maličkých rohlíčků.

Můj blog: Recepty z mojej kuchyne

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit