Křehké vánoční kokosové rohlíčky, které se rozplývají na jazyku i díky polevě z ledových kaštanů.

Přidal: Petra H, 26.11.2019
Kategorie: Kokosové cukroví, Vánoční cukroví, Vánoce, Sváteční pečení, Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Jednoduché kokosové vánoční cukroví, které si zamilujete. Polevu jsem připravila z ledových kaštanů. Přidala jsem i trochu másla, aby se poleva leskla. Byly vynikající. Samozřejmě, první dávka byla na zkoušku, zda vůbec budou chutnat a také chutnaly. Na Vánoce určitě dvojitá dávka :) Autor: Petra H.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Petra H, 26.11.2019
Kategorie: Kokosové cukroví, Vánoční cukroví, Vánoce, Sváteční pečení, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Těsto:
100 ghladká mouka
250 gmoučkový cukr
125 gkokos
125 gmáslo
1 lžičkaprášek do pečiva
Poleva:
2 kstyčinka Ledové kaštany
50 gmásla
- Máslo pokojové teploty vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme kokos a hladkou mouku. Vznikne sypká směs, kterou rukama ještě vypracujeme do kuličky. Odložíme ji do lednice na hodinku a pak můžeme pokračovat dál.
- Připravíme si formičky, které není třeba vymazávat tukem. Formičky plníme až po okraj.
- Pečeme při teplotě 170 stupňů dozlatova, asi 8 minut.
- Po upečení je ještě horké vyklopíme z formiček. Necháme vychladnout a poléváme polevou z ledových kaštanů - rozpustíme ve vodní lázni a přidáme máslo, které mícháním rozpustíme.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Krehké vianočné kokosové rožteky, ktoré sa rozplývajú na jazyku aj vďaka poleve z ľadových gaštanov..
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Zarte weihnachtliche Kokoskipferl mit Glasur, die auf der Zunge zergehen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Lágy kókuszos karácsonyi kifli. Szinte szétolvad a nyelven!.
KOMENTÁŘE K RECEPTU