Křehké vánoční kokosové rohlíčky, které se rozplývají na jazyku i díky polevě z ledových kaštanů.

Recept Křehké vánoční kokosové rohlíčky, které se rozplývají na jazyku i díky polevě z ledových kaštanů.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jednoduché kokosové vánoční cukroví, které si zamilujete. Polevu jsem připravila z ledových kaštanů. Přidala jsem i trochu másla, aby se poleva leskla. Byly vynikající. Samozřejmě, první dávka byla na zkoušku, zda vůbec budou chutnat a také chutnaly. Na Vánoce určitě dvojitá dávka :) Autor: Petra H.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

100 ghladká mouka
250 gmoučkový cukr
125 gkokos
125 gmáslo
1 lžičkaprášek do pečiva

Poleva:

2 kstyčinka Ledové kaštany
50 gmásla

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Máslo pokojové teploty vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme kokos a hladkou mouku. Vznikne sypká směs, kterou rukama ještě vypracujeme do kuličky. Odložíme ji do lednice na hodinku a pak můžeme pokračovat dál.
  2. Připravíme si formičky, které není třeba vymazávat tukem. Formičky plníme až po okraj.
  3. Pečeme při teplotě 170 stupňů dozlatova, asi 8 minut.
  4. Po upečení je ještě horké vyklopíme z formiček. Necháme vychladnout a poléváme polevou z ledových kaštanů - rozpustíme ve vodní lázni a přidáme máslo, které mícháním rozpustíme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit