Křehký hroznový dort

Mnozí z vás se ptali na recept, kde by mohli využít hrozny. Já jsem zkusila tento fantastický dort, který sklidil velký úspěch. Je opravdu velmi křehký a ta podzimní vůně :) Určitě najdete ještě hrozny v zahradě nebo v lednici, pokud ste ho sklidili, tak šup s ním do koláče. Autor: Simona

Přidal:, 26.9.2018
Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Křehký hroznový dort

Suroviny

300 gpolohrubé mouky
250 gmásla
170 gcukr moučka
1 bal.prášek do pečiva
100 mlmléka
5 ksvajec
300 gbílých hroznů
citronová šťáva a kůra
čokoláda na dozdobení

Postup přípravy

  1. Oddělíme žloudky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh.  Změklé máslo, moučkový cukr a žloudky utřeme do pěny. Přidáme citronovou šťávu a nastrouhanou citronovou kůru. Po částech přilijeme mléko. Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Pak střídavě polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec přidáme tuhý sníh. 
  3. Těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy. Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Navrch poklademe omyté a osušené hrozny, které jemně zatlačíme do těsta. 
  5. Péct na 180 C cca 30 min.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  6. Upečený dort polejeme čokoládovou polevou. Nakonec tuhý sníh z vyšlehaných bílků.