Na tento jablečný koláč jsem vždy používala dortovou formu, která mi zaručila, že bude mít hezký tvar. Nedávno jsem však musela improvizovat, protože jsem formu doma neměla. Nebylo to však vůbec náročné. Okraje koláče stačilo jen naříznout a přehnout směrem dovnitř, aby náplň dobře držela a během pečení nevytekla.
Na tento jablečný koláč jsem vždy používala dortovou formu, která mi zaručila, že bude mít hezký tvar. Nedávno jsem však musela improvizovat, protože jsem formu doma neměla. Nebylo to však vůbec náročné. Okraje koláče stačilo jen naříznout a přehnout směrem dovnitř, aby náplň dobře držela a během pečení nevytekla.
Tento jablečný koláč můžete připravit s formou i bez ní. Křehké těsto je chutné a velmi dobře se s ním pracuje. Nemusíte se proto bát, že by vám jeho příprava zabrala příliš mnoho času. Vše následně doplňuje sladkokyselá jablečná náplň, která zabraňuje tomu, aby byl výsledný dezert mdlý.
Hotový jablečný koláč nechte vychladnout a před podáváním ho můžete posypat moučkovým cukrem. Není to však nutné, protože jablečná náplň je dostatečně sladká. Zbyla vám ještě nějaká jablka? Připravte si z nich například tento šťavnatý vanilkový koláč.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě