Křehký koláček s tvarohem a borůvkami

Jeden z nejlepších sladkých ovocných dezertů. Samozřejmě pro mě. Doma ohŕňali nosem, ale po ochutnání hned změnili názor. Byl tak fantastický, že ve srovnání s doma velmi oblíbeným monte řezem zmizel srovnatelnou rychlostí. Určitě vyzkoušejte i s jiným ovocem. Všechny verze tohoto koláče jsou fantastické. Autor: Danka

Přidal:, 23.5.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Křehký koláček s tvarohem a borůvkami

Suroviny

Těsto:
250 ghladké mouky
130 gzměklého másla
80 gkrystalu
1 ksvejce
špetkasoli
1 lžičkaFinesse (citronová kůra s fruktózou od Dr.Oetkera)
Náplň:
1 kelímekzakysané smetany (190g)
1 vaničkaměkkého tvarohu (250g)
1 bal.vanilkový pudinkový prášek
70 gkrystalu
2 ksvejce
1 lžičkaFinesse
ovoce dle chuti - borůvky
máslové sušenky

Postup přípravy

  1. Vše jen smíchat dohromady bez vaření - to je krém. A mimo to si nachystáme ovoce, v mém případě čerstvé borůvky a asi 6 máslových podrcených sušenek.
  2. Těsto zpracovat a uložit na půl hodinky do lednice, pak malou část oddělit na ozdoby a zbytek vyválet do kruhu o průměru 28 cm (použila jsem dortovou formu o průměru 22 cm a je nutné vytvořit cca 3cm vysoký okraj).
  3. Vyválené těsto vložit do máslem vymazané formy, urovnat okraj, dno vysypat drcenými sušenkami (zabrání šťavnatému ovoci, aby příliš zvlhčilo korpus).
  4. Poté posypat polovinou množství borůvek, vlít náplň, posypat zbytkem borůvek a ze zbytku těsta udělat ozdoby dle fantazie.
  5. Péct asi 45 minut na 170 stupňů.