Křehký koláček s tvarohem a borůvkami

Přidal: Danula Vašíčková, 23.5.2018
Kategorie: Koláče, Dezerty, Borůvky, Podle ovoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Jeden z nejlepších sladkých ovocných dezertů. Samozřejmě pro mě. Doma ohŕňali nosem, ale po ochutnání hned změnili názor. Byl tak fantastický, že ve srovnání s doma velmi oblíbeným monte řezem zmizel srovnatelnou rychlostí. Určitě vyzkoušejte i s jiným ovocem. Všechny verze tohoto koláče jsou fantastické. Autor: Danka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Danula Vašíčková, 23.5.2018
Kategorie: Koláče, Dezerty, Borůvky, Podle ovoce
SUROVINY
Těsto:
250 ghladké mouky
130 gzměklého másla
80 gkrystalu
1 ksvejce
špetkasoli
1 lžičkaFinesse (citronová kůra s fruktózou od Dr.Oetkera)
Náplň:
1 kelímekzakysané smetany (190g)
1 vaničkaměkkého tvarohu (250g)
1 bal.vanilkový pudinkový prášek
70 gkrystalu
2 ksvejce
1 lžičkaFinesse
ovoce dle chuti - borůvky
máslové sušenky
- Vše jen smíchat dohromady bez vaření - to je krém. A mimo to si nachystáme ovoce, v mém případě čerstvé borůvky a asi 6 máslových podrcených sušenek.
- Těsto zpracovat a uložit na půl hodinky do lednice, pak malou část oddělit na ozdoby a zbytek vyválet do kruhu o průměru 28 cm (použila jsem dortovou formu o průměru 22 cm a je nutné vytvořit cca 3cm vysoký okraj).
- Vyválené těsto vložit do máslem vymazané formy, urovnat okraj, dno vysypat drcenými sušenkami (zabrání šťavnatému ovoci, aby příliš zvlhčilo korpus).
- Poté posypat polovinou množství borůvek, vlít náplň, posypat zbytkem borůvek a ze zbytku těsta udělat ozdoby dle fantazie.
- Péct asi 45 minut na 170 stupňů.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Krehký koláčik s tvarohom a čučoriedkami.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Delikatne ciasto z twarogiem i jagodami.
KOMENTÁŘE K RECEPTU