Křehký koláček s tvarohem a borůvkami

Jeden z nejlepších sladkých ovocných dezertů. Samozřejmě pro mě. Doma ohŕňali nosem, ale po ochutnání hned změnili názor. Byl tak fantastický, že ve srovnání s doma velmi oblíbeným monte řezem zmizel srovnatelnou rychlostí. Určitě vyzkoušejte i s jiným ovocem. Všechny verze tohoto koláče jsou fantastické. Autor: Danka

Přidal:, 23.5.2018
Kategorie: Koláče, Dezerty, Oběd
Recept Křehký koláček s tvarohem a borůvkami

Suroviny

Těsto:
250 ghladké mouky
130 gzměklého másla
80 gkrystalu
1 ksvejce
špetkasoli
1 lžičkaFinesse (citronová kůra s fruktózou od Dr.Oetkera)
Náplň:
1 kelímekzakysané smetany (190g)
1 vaničkaměkkého tvarohu (250g)
1 bal.vanilkový pudinkový prášek
70 gkrystalu
2 ksvejce
1 lžičkaFinesse
ovoce dle chuti - borůvky
máslové sušenky

Postup přípravy

  1. Vše jen smíchat dohromady bez vaření - to je krém. A mimo to si nachystáme ovoce, v mém případě čerstvé borůvky a asi 6 máslových podrcených sušenek.
    Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Těsto zpracovat a uložit na půl hodinky do lednice, pak malou část oddělit na ozdoby a zbytek vyválet do kruhu o průměru 28 cm (použila jsem dortovou formu o průměru 22 cm a je nutné vytvořit cca 3cm vysoký okraj).
  3. Vyválené těsto vložit do máslem vymazané formy, urovnat okraj, dno vysypat drcenými sušenkami (zabrání šťavnatému ovoci, aby příliš zvlhčilo korpus). Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Poté posypat polovinou množství borůvek, vlít náplň, posypat zbytkem borůvek a ze zbytku těsta udělat ozdoby dle fantazie.
  5. Péct asi 45 minut na 170 stupňů.Tip: Jahodový džem bez chemie