NejRecept.cz Dezerty Koláče Křehký koláček s tvarohem a borůvkami
Křehký koláček s tvarohem a borůvkami
Recept Křehký koláček s tvarohem a borůvkami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   23.5.2018

Křehký koláček s tvarohem a borůvkami

Jeden z nejlepších sladkých ovocných dezertů. Samozřejmě pro mě. Doma ohŕňali nosem, ale po ochutnání hned změnili názor. Byl tak fantastický, že ve srovnání s doma velmi oblíbeným monte řezem zmizel srovnatelnou rychlostí. Určitě vyzkoušejte i s jiným ovocem. Všechny verze tohoto koláče jsou fantastické. Autor: Danka

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

250 g
hladké mouky
130 g
změklého másla
80 g
krystalu
1 ks
vejce
špetka
soli
1 lžička
Finesse (citronová kůra s fruktózou od Dr.Oetkera)

Náplň:

1 kelímek
zakysané smetany (190g)
1 vanička
měkkého tvarohu (250g)
1 bal.
vanilkový pudinkový prášek
70 g
krystalu
2 ks
vejce
1 lžička
Finesse
ovoce dle chuti - borůvky
máslové sušenky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vše jen smíchat dohromady bez vaření - to je krém. A mimo to si nachystáme ovoce, v mém případě čerstvé borůvky a asi 6 máslových podrcených sušenek.
  2. Těsto zpracovat a uložit na půl hodinky do lednice, pak malou část oddělit na ozdoby a zbytek vyválet do kruhu o průměru 28 cm (použila jsem dortovou formu o průměru 22 cm a je nutné vytvořit cca 3cm vysoký okraj).
  3. Vyválené těsto vložit do máslem vymazané formy, urovnat okraj, dno vysypat drcenými sušenkami (zabrání šťavnatému ovoci, aby příliš zvlhčilo korpus).
  4. Poté posypat polovinou množství borůvek, vlít náplň, posypat zbytkem borůvek a ze zbytku těsta udělat ozdoby dle fantazie.
  5. Péct asi 45 minut na 170 stupňů.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář