Křehký kynutý závin

Kynutý závin plněný nastrouhaným jablkem se skořicí. Autor: Lenulinka

Přidal:, 11.5.2015
Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Moučníky
Recept Křehký kynutý závin

Suroviny

Těsto:
500 gpolohrubé mouky
3 dclmléka
1 dcloleje
1 bal.kvasnice
2 lžícecukru krupice
1 bal.vanilin
1 ksžloutek
olej na potření
Náplň:
strouhaná jablka
cukr krupice
škočice

Postup přípravy

  1. Z mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  2. Do mísy si prosejeme mouku, přidáme žloutek, vanilkový cukr a přilijeme kvásek. Dokonale vymícháme těsto vařečkou. Potom necháme kynout 30 minut.
  3. Hotové těsto si rozdělíme na 2 díly. Na pomoučeném vále rozválíme placku necelý 1 cm a dáme náplň z jablek, cukru a skořice.Tip: Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP
  4. Srolujeme a položíme na vymazaný plech a potřeme tukem. Pečeme při 180°C do zlatova. Necháme vychladnout a nakrájíme. Podáváme posypané moučkovým cukrem.