Křehký kynutý závin

Přidal: Lenulinka, 11.5.2015
Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jablka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Kynutý závin plněný nastrouhaným jablkem se skořicí. Autor: Lenulinka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Lenulinka, 11.5.2015
Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jablka
SUROVINY
Těsto:
500 gpolohrubé mouky
3 dclmléka
1 dcloleje
1 bal.kvasnice
2 lžícecukru krupice
1 bal.vanilin
1 ksžloutek
olej na potření
Náplň:
strouhaná jablka
cukr krupice
škočice
- Z mléka, cukru a kvasnic uděláme kvásek.
- Do mísy si prosejeme mouku, přidáme žloutek, vanilkový cukr a přilijeme kvásek. Dokonale vymícháme těsto vařečkou. Potom necháme kynout 30 minut.
- Hotové těsto si rozdělíme na 2 díly. Na pomoučeném vále rozválíme placku necelý 1 cm a dáme náplň z jablek, cukru a skořice.
- Srolujeme a položíme na vymazaný plech a potřeme tukem. Pečeme při 180°C do zlatova. Necháme vychladnout a nakrájíme. Podáváme posypané moučkovým cukrem.
KOMENTÁŘE K RECEPTU