Křehký, lahodný a šťavnatý - Hříšný mrežovník

Přidal: Marta Mlyn, 14.10.2019
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Něco pro milovníky tvarohu. Fantasticky hříšný mrežovník, který si zamilujete. Dělávám i bílkovou pěnu, která dodá koláčku křehkost a potírám domácí marmeládou. Zkuste i vy. Autor: Marta
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Marta Mlyn, 14.10.2019
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
500 gpolohrubá mouka
150 gmoučkový cukr
1 ksprášek do pečiva
3 lžícezakysaná smetana
3 ksžloutky
250 gPalmarín (ztužený tuk)
Náplň:
500 gtvaroh (já dala 700 g)
1 ksvanilkový cukr
2 ksžloutky
1 lahvičkameruňkový džem
dle chuticukr
Pěna:
5 ksbílku
150 gmoučkový cukr
2 hrstikokos nebo mleté ořechy
- Vše spolu zpracujeme a rozdělíme, jednu třetinu dáme stranou. Z této části budeme dělat mřížku.
- Tu větší část rozválíme a uložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
- Těsto potřeme džemem (nešetříme), posypeme kokosem nebo ořechy a na džem natřeme tvarohovou náplň.
- Na tvaroh dáme bílkovou pěnu. Rozválíme odložené těsto a rádýlkem krájíme mřížku a ukládáme na pěnu.
- Peču na 180 st. cca 40 min.
Mrežovník je skutečně křehký a šťavnatý. Je moooc dobrý, doporučuji vyzkoušet. Pekla jsem verzi s kokosem, ale příště zkusím s ořechy mám jich spoustu.
👏😉👌