Křehký, lahodný a šťavnatý - Hříšný mrežovník

Recept Křehký, lahodný a šťavnatý - Hříšný mrežovník

Přidal: , 14.10.2019

Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Něco pro milovníky tvarohu. Fantasticky hříšný mrežovník, který si zamilujete. Dělávám i bílkovou pěnu, která dodá koláčku křehkost a potírám domácí marmeládou. Zkuste i vy. Autor: Marta

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 14.10.2019

Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

500 gpolohrubá mouka
150 gmoučkový cukr
1 ksprášek do pečiva
3 lžícezakysaná smetana
3 ksžloutky
250 gPalmarín (ztužený tuk)

Náplň:

500 gtvaroh (já dala 700 g)
1 ksvanilkový cukr
2 ksžloutky
1 lahvičkameruňkový džem
dle chuticukr

Pěna:

5 ksbílku
150 gmoučkový cukr
2 hrstikokos nebo mleté ​​ořechy

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vše spolu zpracujeme a rozdělíme, jednu třetinu dáme stranou. Z této části budeme dělat mřížku.
  2. Tu větší část rozválíme a uložíme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
  3. Těsto potřeme džemem (nešetříme), posypeme kokosem nebo ořechy a na džem natřeme tvarohovou náplň.
  4. Na tvaroh dáme bílkovou pěnu. Rozválíme odložené těsto a rádýlkem krájíme mřížku a ukládáme na pěnu.
  5. Peču na 180 st. cca 40 min.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU

Mrežovník je skutečně křehký a šťavnatý. Je moooc dobrý, doporučuji vyzkoušet. Pekla jsem verzi s kokosem, ale příště zkusím s ořechy mám jich spoustu.

28.10.2019, NejLucka (administrátor) odpovědět00

👏😉👌

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit