Křehký malinový dort - FOTOPOSTUP

Recept Křehký malinový dort - FOTOPOSTUP
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Vynikající ovocný dort z mražených malin. Maliny se dají nahradit libovolným ovocem, podle chuti.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Základ:

1/2 sklenice zakysaná smetana
150 gmáslo
1 lžičkaprášek do pečiva
1/2 sklenice kr. cukr
2 šálkyhladká mouka

Krém:

2 lžícehladká mouka
1 šálekkr. cukr
1 ksvejce
1 šálekzakysaná smetana

Dále budeme potřebovat:

350 gmražené maliny

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Zakysanou smetanu spolu s cukrem smícháme v misce, přidáme rozpuštěné máslo a utřeme. Do máslové hmoty přidáme mouku, do které jsme přidali prášek do pečiva a vypracujeme hladké těsto, které zpracujeme do kuličky. Odložíme na chvíli do lednice.
  2. Připravíme si kulatou formu na pečení, kterou vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto vyjmeme z lednice a pomocí ruky rovnoměrně navrstvíme těsto na dno i na stěny formy. Dáme na 10-15 minut do předem vyhřáté trouby - 180 stupňů.
  3. Vajíčko utřeme vidličkou, přidáme zakysanou smetanu, cukr a zpracujeme hladkou hmotu, do které přidáme prosátou mouku. Důkladně spojíme, abychom neměli hrudky.
  4. Na těsto navrstvíme mražené maliny a zalijeme je připraveným krémem. Opět vložíme do trouby a pečeme 50 - 55 minut při teplotě 180 stupňů. Pečení může trvat i kratší dobu, třeba se řídit podle vlastní trouby. Dobrou chuť!

Zdroj: Alimero

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit