NejRecept.cz Dezerty Rolády Slané rolády Křehký pivní štrúdl se šťavnatým vepřovým masem a špenátem.
Křehký pivní štrúdl se šťavnatým vepřovým masem a špenátem.
Recept Křehký pivní štrúdl se šťavnatým vepřovým masem a špenátem.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Lucie Rakušanová

Z oběda mi zbylo vepřové maso a špenát, proto jsem si řekla, že udělám rychlý štrúdl, do kterého je spotřebuji. A udělala jsem dobře. Štrúdl měl velký úspěch, takže ho plánuji zopakovat. Tentokrát však s trochu jinou náplní. Autor: Lucie Rakušanová

Naďa Černá Naďa Černá    ·   9.3.2025

Křehký pivní štrúdl se šťavnatým vepřovým masem a špenátem.

Z oběda mi zbylo vepřové maso a špenát, proto jsem si řekla, že udělám rychlý štrúdl, do kterého je spotřebuji. A udělala jsem dobře. Štrúdl měl velký úspěch, takže ho plánuji zopakovat. Tentokrát však s trochu jinou náplní. Autor: Lucie Rakušanová

30 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

500 g
hladká mouka
250 ml
pivo
250 g
máslo
podle chuti
sůl
1 ks
vejce na potření

Náplň:

podle potřeby
špenát
podle potřeby
vepřové maso
podle potřeby
gouda
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření

Těsto, které připravuji na štrúdl, má univerzální chuť. Dá se tak použít nejen naslano, ale i nasladko. Pokud byste si chtěli připravit chutný dezert, můžete ho naplnit makovou náplní z tohoto receptu.

  1. Hladkou mouku prosejeme do mísy. Přidáme pivo, změklé máslo, sůl a zpracujeme těsto, které zabalíme do fólie a vložíme alespoň na hodinu do lednice.
  2. Po hodině těsto rozválíme, naplníme ho náplní podle chuti – já jsem měla vepřové maso a špenát z oběda. K těmto ingrediencím jsem ještě přidala goudu a všechno jsem zabalila.
  3. Hotový štrúdl (já jsem z těsta udělala dva) přeložíme na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme vajíčkem a vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 200 °C přibližně 40 minut.

Pivní štrúdl je křehký a velmi dobrý. Pokud by vám náplň z masa, špenátu a goudy nevyhovovala, jednoduše ji vyměňte za něco jiného podle své chuti. A v případě, že byste měli chuť na něco sladkého, vyzkoušejte tento štrúdl z kysané smetany.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář