NejRecept.cz Dezerty Moučníky Křehoučké FORNETTI plněné čokoládou
Křehoučké FORNETTI plněné čokoládou
Recept Křehoučké FORNETTI plněné čokoládou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Coolinarika

Trošku pracnější, ale výsledek stojí určitě za to. Křehoučké pečivo plněné čokoládou. Mňamka! Z uvedené dávky vyjde 8 ks.

NejLucka NejLucka    ·   14.3.2015

Křehoučké FORNETTI plněné čokoládou

Trošku pracnější, ale výsledek stojí určitě za to. Křehoučké pečivo plněné čokoládou. Mňamka! Z uvedené dávky vyjde 8 ks.

Suroviny

Budeme potřebovat:

250 g
hladká mouka
1 lžička
sůl
2 lžičky
sušené droždí
175 ml
mléka
25 g
hnědý cukr
1 lžíce
olej
125 g
máslo
čokoláda

Na potření:

1 ks
žloutek
2 lžíce
mléko
Postup receptu
Vytisknout
  1. Mouku prosejeme do misky, přidáme sůl a sušené droždí. Mléko zahřejeme s cukrem, přidáme olej a počkáme, dokud se cukr nerozpustí. Když máme cukr rozpuštěný, přiléváme mléko k mouce a zpracováváme hladké těsto. Vypracované těsto přendáme do olejem vymazané misky, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout cca 2-3 hodiny.
  2. Vykynuté těsto rozválíme do tvaru obdélníku, poklademe na kousky nakrájené máslo a začneme překládat. Začínáme zboku. Sleva těsto přendáme směrem do středu, zprava těsto přendáme směrem do středu, jemně těsto rukama přitlačíme a otočíme ho o 90 stupňů. Rozválíme ho znovu do velkého obdélníku a překládáme znovu. Tento postup opakujeme ještě 2 krát. Když máme těsto naposled přeloženo přes střed ho prořízneme, přendáme do misky, zakryjeme a odložíme na 1 hodinu do chladničky.
  3. Po hodině těsto vyjmeme, každý kus rozválíme do tvaru obdélníka a ostrým nožem nakrájíme na 4 menší obdélníky.
  4. Na menší část obdélníku navrstvíme nastrouhanou čokoládu a srolujeme (dostaneme 8 ks rolí).
  5. Takto připravené rolky ukládáme na plech, který jsme vyložili papírem a necháme na teplém místě nakynout (můžeme nechat zakryté kynout i 2 hodiny).
  6. Vykynuté potřeme rozšlehaným žloutkem, do kterého jsme přidali 2 lžíce mléka a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 220 stupňů po dobu cca 15 minut. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář