Křehoučké pečivo s česnekovým máslem

Recept Křehoučké pečivo s česnekovým máslem

Přidal: , 30.9.2015

Kategorie: Moučníky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Křehoučké pečivo s česnekovým máslem. Krásné nadýchané a měkké i druhý den.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 30.9.2015

Kategorie: Moučníky

SUROVINY

Budeme potřebovat:

250 mlmléko
400 ghladká mouka
2 lžíceolej
1/2 lžičkysůl
1 lžícekr. cukr
1 lžičkasušené droždí

Dále budeme potřebovat:

1 ksžloutek
50 gmáslo
7 stroužkůčesnek
2 lžícenasekaná petrželka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Pomocí kuchyňského mixéru rozmixujeme máslo s česnekem, nasekanou petrželkou do jednotné hmoty.
  2. 100 ml mléka ohřejeme, přidáme kr. cukr a sušené droždí. Necháme na teplém místě vzejít kvásek. Ostatní suroviny dáme do misky, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout cca 1 hodinu.
  3. Z vykynutého těsta oddělujeme menší části, které zpracujeme do kuličky a ukládáme je na papírem vyložený plech na pečení.
  4. Do středu každé kuličky navrstvíme česnekové máslo a zakryjeme je utěrkou. Necháme kynout 20 minut a pečeme v předem vyhřáté troubě.
  5. Před pečením je potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 15 minut.

Zdroj: Vk

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit