Křehoučké pečivo s česnekovým máslem

Původní recept jsem si opět upravila :), naplnila jsem ještě sýrem.Je to lahůdka ještě teplé. Autor: Zdenka

Přidal:, 24.2.2016
Kategorie: Pečivo
Recept Křehoučké pečivo s česnekovým máslem

Suroviny

Těsto
250 mlmléka
400 ghl.mouky
2 lžíceoleje
1/2 lžičkysoli
1/2 lžícecukru
1/2 kostkydroždí
Náplň:
100 gstrouh.tvrdého sýra
1/2 lžičkyčesnekového másla
Česnekové máslo:
50 gmásla
7 stroužkůutřeného česneku
2 lžícepažitky
1 ksžloutek na potření

Postup přípravy

  1. Suroviny na těsto dáme do pekárny, nebo do robota. Těsto nenechávám kynout, ale hned dělám bochánky, každý přibližně 80 g.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Do středu dáme špetku sýra a 1/2 lžičky česnekového másla.
  3. Ukoulíme do kuličky jako buchty a dáme kynout na plech. Přikryjeme utěrkou nebo folii. Po vykynutí uděláme skleničkou důlek a na každou bulku rozdělíme česnekové máslo.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Okolo potřeme žloutkem a ještě necháme kynout 10 min.
  5. Pečeme v rozpálené troubě na 200 st přibližně 10 min. Po upečení dáme vychladnout na mřížku.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.

Moje skupina na fb: Receptíky pro jedlíky