NejRecept.cz Dezerty Moučníky Křehoučké trdelníky s kokosovou posýpkou
Křehoučké trdelníky s kokosovou posýpkou
Recept Křehoučké trdelníky s kokosovou posýpkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Ichkoche

Trdelníky jsou stále častěji oblíbenou chuťovkou nejen na jarmarcích, ale i doma. Vynikající křehké těsto, posýpka z mletých ořechů nebo kokosu.

NejLucka NejLucka    ·   22.7.2015

Křehoučké trdelníky s kokosovou posýpkou

Trdelníky jsou stále častěji oblíbenou chuťovkou nejen na jarmarcích, ale i doma. Vynikající křehké těsto, posýpka z mletých ořechů nebo kokosu.

Suroviny

Těsto:

1 kg
hladká mouka
1 ks
vejce
3 ks
žloutek
5 lžic
moučkový cukr
100 g
máslo
30 g
droždí
800 ml
mléko

Vrch:

150 g
kr. cukr
150 g
máslo
100 g
mleté vlašské ořechy nebo kokos
Postup receptu
Vytisknout
  1. 100 ml mléka ohřejeme, přidáme 1 lžíci cukru a droždí. Necháme vzejít kvásek. Ostatní suroviny smícháme v druhé misce, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout 1 hodinu.
  2. Cukr smícháme s ořechy nebo kokosem, rovnoměrně rozložíme na plech, který jsme vystlali pečícím papírem. Připravíme si válečky, na které budeme natáčet těsto, případně skleněné lahve, které jemně potřeme olejem.
  3. Z vykynutého těsta si oddělujeme malé části, které zpracujeme do dlouhého pásku a namotáme ho na váleček nebo láhev. Když máme trdelník omotán, váleček ještě jemně na pracovní desce přitlačíme (jako kdybychom váleli těsto) a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata.
  4. Upečený trdelník vyjmeme, potřeme rozpuštěným máslem a obalíme kokosem nebo ořechy.

Zdroj: Ichkoche

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář

Objevte nové recepty