Křehoučké trdelníky s kokosovou posýpkou
Trdelníky jsou stále častěji oblíbenou chuťovkou nejen na jarmarcích, ale i doma. Vynikající křehké těsto, posýpka z mletých ořechů nebo kokosu.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Těsto:
1 kghladká mouka
1 ksvejce
3 ksžloutek
5 lžicmoučkový cukr
100 gmáslo
30 gdroždí
800 mlmléko
Vrch:
150 gkr. cukr
150 gmáslo
100 gmleté vlašské ořechy nebo kokos
- 100 ml mléka ohřejeme, přidáme 1 lžíci cukru a droždí. Necháme vzejít kvásek. Ostatní suroviny smícháme v druhé misce, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě kynout 1 hodinu.
- Cukr smícháme s ořechy nebo kokosem, rovnoměrně rozložíme na plech, který jsme vystlali pečícím papírem. Připravíme si válečky, na které budeme natáčet těsto, případně skleněné lahve, které jemně potřeme olejem.
- Z vykynutého těsta si oddělujeme malé části, které zpracujeme do dlouhého pásku a namotáme ho na váleček nebo láhev. Když máme trdelník omotán, váleček ještě jemně na pracovní desce přitlačíme (jako kdybychom váleli těsto) a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů do zlata.
- Upečený trdelník vyjmeme, potřeme rozpuštěným máslem a obalíme kokosem nebo ořechy.
Zdroj: Ichkoche
KOMENTÁŘE K RECEPTU