Křehoučké trojúhelníky plněné ovocem

Všechny suroviny musí být kvalitně vychlazené, ovoce mražené a tehdy dostanete křupavý výsledek, který bude křehounky a chutný.

Přidal:, 24.1.2016
Kategorie: Dezerty, Moučníky, Maliny, Podle ovoce
Recept Křehoučké trojúhelníky plněné ovocem

Suroviny

Těsto:
120 gmáslo
200 govoce (maliny, borůvky)
120 mlmléko
150 gzakysaná smetana
280 ghladká mouka
100 gcukr
2 lžičkyprášek do pečiva
1/4 lžičkyjedlá soda
1/2 lžičkysůl
1/2 kscitron - kůra
Na potření:
20 gmáslo
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Máslo z chladničky nastrouháme na hrubém struhadle a vrátíme zpět do chladničky a ovoce vložíme do mrazničky (v případě, pokud máte čerstvé).Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. V misce smícháme zakysanou smetanu, mléko. V druhé misce smícháme "suché" suroviny: mouku, cukr, prášek do pečiva, sodu, sůl a citronovou kůru.
  3. Přidáme nastrouhané máslo a dobře promícháme vidličkou nebo mixérem. Do hmoty přidáme studené mléko smíchané se zakysanou smetanou a důkladně zpracujeme hladké těsto, které na pomoučeném vále rozválíme na hrubší obdélník. Přeložíme kraje směrem do středu a znovu rozválíme. Znovu kraje přeložíme směrem do středu a znovu rozválíme - takto postup opakujeme 3x /postup jako při listovém těstě/.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Na závěr těsto rozválíme na obdélník, poklademe mražené ovoce a srolujeme do role. Rolku rukama stiskneme, abychom dostali placku, kterou nakrájíme na širší kousky a ty následně překrojíme na trojúhelníčky.
  5. Uložíme je na papírem vyložený plech, potřeme je rozpuštěným máslem (20 g).Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  6. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 18 - 25 minut. Záleží však na velikosti a tloušťce. Upečené necháme vychladnout na plechu a pak je posypeme moučkovým cukrem.

Zdroj: Coolinarika