Křehoučký kuřecí řízek s bramborovou kaší

Extra křehký a měkoučký. Jako přílohu volíme klasickou bramborovou kaši. Tajemství spočívá v tom, že je upečené přikrýváme pokličkou. Například mám ještě takový trik, že maso neklepu paličkou, ale tupou stranou nože ho naklepu do mřížky. Maso tak zůstane tlustší, ale zároveň po upečení bude krásně šťavnaté :)

Přidal:, 28.9.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Vánoce, Sváteční pečení, Maso, Kuřecí
Recept Křehoučký kuřecí řízek s bramborovou kaší

Suroviny

kuřecí prsa
rostlinný olej
strouhanka
sůl
pepř
brambory jako příloha

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsa omyjeme a očistíme. Překrojíme je na polovinu a tupou stranou nože na každé straně uděláme mřížku.Tip: Sbírka 6 nejlepších receptů na velikonoční mazanec, ze které si určitě vyberete.
  2. V misce smícháme strouhankou se solí a pepřem. Každý kuřecí plátek obalíme v této směsi a smažíme na rozpáleném oleji na pánvi dozlatova.
  3. Upečené kuřecí plátky odstavíme (z pánve nevybíráme) zakryjeme je poklicí a necháme odležet ještě 5-10 minut.Tip: Velikonoční babiččin mazanec
  4. Brambory uvaříme v osolené vodě a klasicky připravíme bramborovou kaši.