Křehoučký kuřecí řízek s bramborovou kaší

Recept Křehoučký kuřecí řízek s bramborovou kaší

Přidal: , 28.9.2015

Kategorie: Sváteční pečení, Kuřecí, Maso, Vánoce, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Extra křehký a měkoučký. Jako přílohu volíme klasickou bramborovou kaši. Tajemství spočívá v tom, že je upečené přikrýváme pokličkou. Například mám ještě takový trik, že maso neklepu paličkou, ale tupou stranou nože ho naklepu do mřížky. Maso tak zůstane tlustší, ale zároveň po upečení bude krásně šťavnaté :)

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 28.9.2015

Kategorie: Sváteční pečení, Kuřecí, Maso, Vánoce, Oběd

SUROVINY

kuřecí prsa
rostlinný olej
strouhanka
sůl
pepř
brambory jako příloha

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Kuřecí prsa omyjeme a očistíme. Překrojíme je na polovinu a tupou stranou nože na každé straně uděláme mřížku.
  2. V misce smícháme strouhankou se solí a pepřem. Každý kuřecí plátek obalíme v této směsi a smažíme na rozpáleném oleji na pánvi dozlatova.
  3. Upečené kuřecí plátky odstavíme (z pánve nevybíráme) zakryjeme je poklicí a necháme odležet ještě 5-10 minut.
  4. Brambory uvaříme v osolené vodě a klasicky připravíme bramborovou kaši.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU

Asi to máte vyzkoušené, ale tajemství opravdu šťavnatého řízku z kuřecích prsou nespočívá v jeho přikrytí pokličkou /protože pak vám změkne a zvodnatí strouhanka a řízek je na povrchu blátivý/, ale v tom, že je silný asi 1 a půl až dva centimetry. Kuřecí prso nesmíte vůbec naklepávat, ale propíchejte jej jehlovými břity přístroje, který se nazývá tenderizér, dá se koupit v domácích potřebách za cca 110,-Kč. Pak vzniklý plátek masa obalte v klasickém trojobalu, usmažte a ihned konzumujte. Bude křehoučký, fantasticky šťavnatý a na povrchu křupavý.

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit