Křehoučký kuřecí řízek s bramborovou kaší

Přidal: Triniti, 28.9.2015
Kategorie: Kuřecí maso, Maso, Vánoce, Sváteční pečení, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Extra křehký a měkoučký. Jako přílohu volíme klasickou bramborovou kaši. Tajemství spočívá v tom, že je upečené přikrýváme pokličkou. Například mám ještě takový trik, že maso neklepu paličkou, ale tupou stranou nože ho naklepu do mřížky. Maso tak zůstane tlustší, ale zároveň po upečení bude krásně šťavnaté :)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Triniti, 28.9.2015
Kategorie: Kuřecí maso, Maso, Vánoce, Sváteční pečení, Oběd, Část dne
SUROVINY
kuřecí prsa
rostlinný olej
strouhanka
sůl
pepř
brambory jako příloha
- Brambory uvaříme v osolené vodě a klasicky připravíme bramborovou kaši.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Krehučký kurací rezeň so zemiakovou kašou.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Zarte panierte Hähnchenschnitzel mit Kartoffelbrei an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Ropogós csirkemell burgonyapürével.
Asi to máte vyzkoušené, ale tajemství opravdu šťavnatého řízku z kuřecích prsou nespočívá v jeho přikrytí pokličkou /protože pak vám změkne a zvodnatí strouhanka a řízek je na povrchu blátivý/, ale v tom, že je silný asi 1 a půl až dva centimetry. Kuřecí prso nesmíte vůbec naklepávat, ale propíchejte jej jehlovými břity přístroje, který se nazývá tenderizér, dá se koupit v domácích potřebách za cca 110,-Kč. Pak vzniklý plátek masa obalte v klasickém trojobalu, usmažte a ihned konzumujte. Bude křehoučký, fantasticky šťavnatý a na povrchu křupavý.
Díky :) vyzkoušíme