NejRecept.cz Maso Kuřecí maso Křehoučký kuřecí řízek s bramborovou kaší
Křehoučký kuřecí řízek s bramborovou kaší
Recept Křehoučký kuřecí řízek s bramborovou kaší
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Extra křehký a měkoučký. Jako přílohu volíme klasickou bramborovou kaši. Tajemství spočívá v tom, že je upečené přikrýváme pokličkou. Například mám ještě takový trik, že maso neklepu paličkou, ale tupou stranou nože ho naklepu do mřížky. Maso tak zůstane tlustší, ale zároveň po upečení bude krásně šťavnaté :)

Triniti Triniti    ·   28.9.2015

Křehoučký kuřecí řízek s bramborovou kaší

Extra křehký a měkoučký. Jako přílohu volíme klasickou bramborovou kaši. Tajemství spočívá v tom, že je upečené přikrýváme pokličkou. Například mám ještě takový trik, že maso neklepu paličkou, ale tupou stranou nože ho naklepu do mřížky. Maso tak zůstane tlustší, ale zároveň po upečení bude krásně šťavnaté :)

Sdílet na Facebooku
Suroviny
kuřecí prsa
rostlinný olej
strouhanka
sůl
pepř
brambory jako příloha
Postup receptu
Vytisknout
  1. Kuřecí prsa omyjeme a očistíme. Překrojíme je na polovinu a tupou stranou nože na každé straně uděláme mřížku.
  2. V misce smícháme strouhankou se solí a pepřem. Každý kuřecí plátek obalíme v této směsi a smažíme na rozpáleném oleji na pánvi dozlatova.
  3. Upečené kuřecí plátky odstavíme (z pánve nevybíráme) zakryjeme je poklicí a necháme odležet ještě 5-10 minut.
  4. Brambory uvaříme v osolené vodě a klasicky připravíme bramborovou kaši.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
josef 55    ·   8.12.2019   ·   Odpovědět   ·  

Asi to máte vyzkoušené, ale tajemství opravdu šťavnatého řízku z kuřecích prsou nespočívá v jeho přikrytí pokličkou /protože pak vám změkne a zvodnatí strouhanka a řízek je na povrchu blátivý/, ale v tom, že je silný asi 1 a půl až dva centimetry. Kuřecí prso nesmíte vůbec naklepávat, ale propíchejte jej jehlovými břity přístroje, který se nazývá tenderizér, dá se koupit v domácích potřebách za cca 110,-Kč. Pak vzniklý plátek masa obalte v klasickém trojobalu, usmažte a ihned konzumujte. Bude křehoučký, fantasticky šťavnatý a na povrchu křupavý.

NejLucka NejLucka    ·   12.12.2019   ·   Odpovědět   ·  

Díky :) vyzkoušíme

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář