Extra křehký a měkoučký. Jako přílohu volíme klasickou bramborovou kaši. Tajemství spočívá v tom, že je upečené přikrýváme pokličkou. Například mám ještě takový trik, že maso neklepu paličkou, ale tupou stranou nože ho naklepu do mřížky. Maso tak zůstane tlustší, ale zároveň po upečení bude krásně šťavnaté :)
Extra křehký a měkoučký. Jako přílohu volíme klasickou bramborovou kaši. Tajemství spočívá v tom, že je upečené přikrýváme pokličkou. Například mám ještě takový trik, že maso neklepu paličkou, ale tupou stranou nože ho naklepu do mřížky. Maso tak zůstane tlustší, ale zároveň po upečení bude krásně šťavnaté :)
Každý den nejlepší recepty a články
Díky :) vyzkoušíme
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě
Asi to máte vyzkoušené, ale tajemství opravdu šťavnatého řízku z kuřecích prsou nespočívá v jeho přikrytí pokličkou /protože pak vám změkne a zvodnatí strouhanka a řízek je na povrchu blátivý/, ale v tom, že je silný asi 1 a půl až dva centimetry. Kuřecí prso nesmíte vůbec naklepávat, ale propíchejte jej jehlovými břity přístroje, který se nazývá tenderizér, dá se koupit v domácích potřebách za cca 110,-Kč. Pak vzniklý plátek masa obalte v klasickém trojobalu, usmažte a ihned konzumujte. Bude křehoučký, fantasticky šťavnatý a na povrchu křupavý.