Křehoučký meruňkový koláček

Jemný a nadýchaný meruňkový koláček posypaný moučkovým cukrem. Nenáročný na suroviny a taktéž i na přípravu. Autor: Triniti

Přidal:, 29.7.2015
Kategorie: Koláče, cukroví, Moučníky
Recept Křehoučký meruňkový koláček

Suroviny

Těsto:
250 gmáslo
4 ksvejce
250 gkr. cukr
500 gpolohrubá mouka
1 bal.vanilkový cukr
1 bal.jedlá soda
125 mlmléko
Dále budeme potřebovat:
1,5 kgmeruňky

Postup přípravy

  1. Máslo utřeme s cukrem do pěny, postupně přidáme jedno vajíčko po druhém a střídavě mléko a mouku smíchanou s jedlou sodou.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  2. Připravené těsto navrstvíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem.
  3. Na vrch poklademe na polovinu překrojené meruňky řeznou stranou nahoru. Jemně je zatlačíme do těsta a vložíme do předem vyhřáté trouby.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  4. Pečeme při teplotě 175 stupňů cca 45 minut. Upečený koláč posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť!