Krémeš z listového těsta

Přidal: Triniti, 11.3.2015
Kategorie: Moučníky, Dezerty, Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Krémeš můžeme zařadit mezi ty nej dezerty. Přitom fenomenální, chuťově fantastický. Mňamka! Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Triniti, 11.3.2015
Kategorie: Moučníky, Dezerty, Koláče, cukroví
SUROVINY
Těsto:
1 bal.listové těsto
Žlutý krém:
1500 mlmléko
9 ksžloutku
12 lžickr. cukr
4 bal.vanilkový cukr
špetkasůl
14 lžichladká mouka
2 lžícekukuřičný škrob
500 mlvoda
Dále budeme potřebovat:
9 ksbílku
7 lžicmoučkový cukr
700 mlsmetana ke šlehání
- Listové těsto rozválíme a rozdělíme na 2 stejné části (30 x 45 cm). Obě části upečeme při teplotě 180 stupňů pěkně do zlata.
- Žlutý krém: Mléko dáme do hrnce, přidáme vymíchané žloutky s kr. cukrem, vanilkovým cukrem. Když máme cukr rozpuštěný přidáme mouku smíchanou s kukuřičným škrobem, špetkou soli a vodou. Uvaříme hustý hladký krém.
- Do horkého krému vmícháme vyšlehané bílky s cukrem. Takto připravený krém ještě teplý navrstvíme do vyššího plechu, kde jsme položili jeden plát listového těsta. Necháme vychladnout.
- Na vychladlý žloutkový krém navrstvíme vyšlehanou šlehačku, pěkně uhladíme a položíme druhý plát listového těsta. Uložíme do chladničky nejméně na 3 hodiny.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Krémes leveles tésztából.
KOMENTÁŘE K RECEPTU