Krémeš z listového těsta
Krémeš můžeme zařadit mezi ty nej dezerty. Přitom fenomenální, chuťově fantastický. Mňamka! Autor: Triniti
Suroviny
Těsto:1 bal.listové těsto
Žlutý krém:1500 mlmléko
9 ksžloutku
12 lžickr. cukr
4 bal.vanilkový cukr
špetkasůl
14 lžichladká mouka
2 lžícekukuřičný škrob
500 mlvoda
Dále budeme potřebovat:9 ksbílku
7 lžicmoučkový cukr
700 mlsmetana ke šlehání
Postup přípravy
- Listové těsto rozválíme a rozdělíme na 2 stejné části (30 x 45 cm). Obě části upečeme při teplotě 180 stupňů pěkně do zlata.
- Žlutý krém: Mléko dáme do hrnce, přidáme vymíchané žloutky s kr. cukrem, vanilkovým cukrem. Když máme cukr rozpuštěný přidáme mouku smíchanou s kukuřičným škrobem, špetkou soli a vodou. Uvaříme hustý hladký krém.
- Do horkého krému vmícháme vyšlehané bílky s cukrem. Takto připravený krém ještě teplý navrstvíme do vyššího plechu, kde jsme položili jeden plát listového těsta. Necháme vychladnout.
- Na vychladlý žloutkový krém navrstvíme vyšlehanou šlehačku, pěkně uhladíme a položíme druhý plát listového těsta. Uložíme do chladničky nejméně na 3 hodiny.
- Vrch posypeme moučkovým cukrem a podáváme. Dobrou chuť!