Krémová brynzová polévka se slaninovými chipsy

Recept Krémová brynzová polévka se slaninovými chipsy

Přidal: , 12.10.2015

Kategorie: Husté polévky, Polévky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Když jsem ji poprvé ochutnala, nevěděla jsem se jí dojíst. Vynikající kombinace brynzy a brambor a ty slaninové chipsy jsou prostě TOP!

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 12.10.2015

Kategorie: Husté polévky, Polévky

SUROVINY

Budeme potřebovat:

500 gbrambory
375 gbrynza
slanina
cibule
olivový olej
sůl, pepř
červená mletá paprika

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostičky, které zalijeme vodou tak, aby byly ponořené. Osolíme a uvaříme do měkka. Pár uvařených brambor vyjmeme do misky a ostatní i s vodou rozmixujeme na jemnou kaši. Přidáme brynzu a za občasného míchání na mírném ohni ji necháme rozpustit. Ochutíme pepřem.
  2. Na pánvi rozpálíme olivový olej a přidáme na měsíčky nakrájenou cibuli. Krátce restujeme a přidáme na plátky nakrájenou slaninu. Slaninu smažíme z obou stran spolu s cibulí, dokud nedostaneme křupavé chipsy. Pak slaninu vybereme a do výpeku s cibulí přidáme mletou červenou papriku. Promícháme a ihned odstavíme, aby paprika nezhořkla.
  3. Polévku načerpáme do talíře, do středu navrstvíme smaženou cibulku, uložíme slaninové chipsy a ozdobíme ještě výpekem s paprikou. Dobrou chuť!
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit