Krémová dýňová polévka

Fantastická dýňová polévka, kterou můžete konzumovat i studenou. V těchto horkých letních dnech to je opravdu pochoutka. Už se těším na úrodu ze zahrady, to bude polévek :) Autor: Triniti

Přidal:, 13.6.2019
Kategorie: Dýňová, Husté polévky, Polévky
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Krémová dýňová polévka

Suroviny

1 kshokaido dýně
2 ksvětších brambor
1 kscibule
1 kelímeksmetany na vaření
1 kostkamasoxu
podle potřebyvoda
trochaoleje
na zahuštěníhladká mouka
drcený muškátový květ
sušený česnek
sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Hokaido používám i se slupkou. Je škoda celou dýni oloupat.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Pořádně ji umyji, vnitřek vydlabu a nakrájím na malé kostičky, které na trošce oleje s cibulkou osmahnu. Zalijeme vodou, přidáme masox, nakrájený brambor, ochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a necháme vařit.
  3. Když máme dýni a brambory měkké, použijeme tyčový mixér a vše rozmixujeme. Ochutíme sušeným česnekem, podle potřeby zahustíme moukou, ale nemusíme a na závěr na zjemnění přilijeme smetanu.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Necháme přejít varem a podáváme.