Krémová houbová polévka

Pokud jste milovníkem hub a máte ještě zásoby z minulé sezony v mrazničce, je právě čas spotřebovat je a udělat místo pro nové, letošní. Houby orestujeme, následně podusíme a zvlášť uvaříme brambory. My jsme to doma podávali takto, s rozmačkanými bramborami a polévka byla zahuštěná smetanou a trochou mouky. Někdo bude odsuzovat tu mouku, ale já mám raději hustší polévky, ze kterých se pořádně najím. Autor: HeMiShEk

Recept Krémová houbová polévka

Suroviny

1 kelímekmražených hub
1 kelímeksmetany na vaření
mléko, voda
sůl, ocet
polohrubá mouka
brambory, máslo

Postup přípravy

  1. V menším hrnci uvaříme klasicky oloupané brambory ve slané vodě.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Do velkého hrnce dáme houby a podlijeme trochou vody. Jakmile houby rozmrznou a voda bude vařit přilijeme mléko podle toho kolik chceme mít polévky.
  3. Přivedeme k varu a přilijeme smetanu na vaření. Zahustíme polohrubou moukou rozmíchanou v trošce mléka. Osolíme a ještě chvíli za stálého míchání povaříme. Necháme chvíli schladnout.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Jakmile trochu schládne, přidáme ocet podle chuti. Někdo má rád více kyselejší někdo méně. Dochutíme solí. Brambory scedíme a rozmačkáme s máslem.
  5. Polévku nabereme a přidáváme brambory podle chuti každého. Přeji dobrou chuť.=)Tip: Jahodový džem bez chemie