Krémová houbová polévka

Přidal: HeMiShEk, 6.4.2017
Kategorie: Houbová a Žampionová polévka, Husté polévky, Polévky, 15 minutovky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Pokud jste milovníkem hub a máte ještě zásoby z minulé sezony v mrazničce, je právě čas spotřebovat je a udělat místo pro nové, letošní. Houby orestujeme, následně podusíme a zvlášť uvaříme brambory. My jsme to doma podávali takto, s rozmačkanými bramborami a polévka byla zahuštěná smetanou a trochou mouky. Někdo bude odsuzovat tu mouku, ale já mám raději hustší polévky, ze kterých se pořádně najím. Autor: HeMiShEk
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: HeMiShEk, 6.4.2017
Kategorie: Houbová a Žampionová polévka, Husté polévky, Polévky, 15 minutovky
SUROVINY
1 kelímekmražených hub
1 kelímeksmetany na vaření
mléko, voda
sůl, ocet
polohrubá mouka
brambory, máslo
- V menším hrnci uvaříme klasicky oloupané brambory ve slané vodě.
- Do velkého hrnce dáme houby a podlijeme trochou vody. Jakmile houby rozmrznou a voda bude vařit přilijeme mléko podle toho kolik chceme mít polévky.
- Přivedeme k varu a přilijeme smetanu na vaření. Zahustíme polohrubou moukou rozmíchanou v trošce mléka. Osolíme a ještě chvíli za stálého míchání povaříme. Necháme chvíli schladnout.
- Jakmile trochu schládne, přidáme ocet podle chuti. Někdo má rád více kyselejší někdo méně. Dochutíme solí. Brambory scedíme a rozmačkáme s máslem.
- Polévku nabereme a přidáváme brambory podle chuti každého. Přeji dobrou chuť.=)
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Krémová hubová polievka.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Cremige Pilzsuppe an.
KOMENTÁŘE K RECEPTU