Krémová hrášková polévka ze tří surovin

Vynikající krémová polévka z hrášku. Hrášková sezóna začala, tak si připravte chutnou a zdravou polévku.

Recept Krémová hrášková polévka ze tří surovin

Suroviny

450 gčerstvý hrášek
60 mlolivový olej
3/4 lžičkysůl
bylinky na ozdobu

Postup přípravy

  1. V hrnci přivedeme do varu osolenou vodu, přidáme hrášek a vaříme ho tak dlouho, dokud nebude měkký.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Uvařený hrášek mixérem rozmixujeme na kaši. Za mixování přiléváme tenkým proudem olivový olej.
  3. Olej se s hráškem spojí a vytvoří krémovou polévku, kterou ochutíme ještě solí a podáváme s čerstvými bylinkami.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Na zjemnění můžete přidat smetanu nebo na zvýraznění chuti můžete hrášek vařit v zeleninovém vývaru.

Zdroj: Foodnetwork