Krémová květáková polévka s pangrattou

Přidal: NejLucka, 19.1.2015
Kategorie: Květáková polévka, Husté polévky, Polévky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Výborná polévka z květáku. Brambory polévku zahustí, ale je nutné použít i smetanu, aby byla chuťově fantastická. Mňam!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 19.1.2015
Kategorie: Květáková polévka, Husté polévky, Polévky
SUROVINY
Budeme potřebovat:
1/2 kskvěták
4 ksbrambory
podle chutisůl
1 litrzeleninový vývar
150 mlsladká smetana
4 ksstarší pečivo krajíce chleba
1 lžícemáslo
2 stroužkyčesnek
1 kspaprička chilli
trochupetrželka
- Květák a brambory očistíme, nakrájíme, vložíme do vývaru a vaříme doměkka. Rozmixujeme ponorným mixérem do hladka a přidáme smetanu. Promícháme a ještě chvilku povaříme.
- Pangratta: Ze staršího chleba, vybereme střídku, rozdrobíme na plech, přidáme rozpuštěné máslo smíchané s prolisovaným česnekem, nakrájenou chilli papričkou a petrželkou. Vše spolu dobře promícháme a vložíme do rozehřáté trouby. Sušíme při teplotě 150 ° C. Občas promícháme. Sušení trvá jen malou chvilku a proto je třeba dávat velký pozor.
- Hotovou polévku posypeme pangrattou a pokapeme olivovým olejem. Dobrou chuť!
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Diabambulka
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Krémová karfiolová polievka s pangrattou.
KOMENTÁŘE K RECEPTU