Krémová květáková polévka s pangrattou

Recept Krémová květáková polévka s pangrattou

Přidal: , 19.1.2015

Kategorie: Květáková, Husté polévky, Polévky

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Výborná polévka z květáku. Brambory polévku zahustí, ale je nutné použít i smetanu, aby byla chuťově fantastická. Mňam!

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 19.1.2015

Kategorie: Květáková, Husté polévky, Polévky

SUROVINY

Budeme potřebovat:

1/2 kskvěták
4 ksbrambory
podle chutisůl
1 litrzeleninový vývar
150 mlsladká smetana
4 ksstarší pečivo krajíce chleba
1 lžícemáslo
2 stroužkyčesnek
1 kspaprička chilli
trochupetrželka

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Květák a brambory očistíme, nakrájíme, vložíme do vývaru a vaříme doměkka. Rozmixujeme ponorným mixérem do hladka a přidáme smetanu. Promícháme a ještě chvilku povaříme.
  2. Pangratta: Ze staršího chleba, vybereme střídku, rozdrobíme na plech, přidáme rozpuštěné máslo smíchané s prolisovaným česnekem, nakrájenou chilli papričkou a petrželkou. Vše spolu dobře promícháme a vložíme do rozehřáté trouby. Sušíme při teplotě 150 ° C. Občas promícháme. Sušení trvá jen malou chvilku a proto je třeba dávat velký pozor.
  3. Hotovou polévku posypeme pangrattou a pokapeme olivovým olejem. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
pekařky - Diabambulka

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit