NejRecept.cz Podle ovoce Jahody Krémová ovocná rozkoš na talířku
Krémová ovocná rozkoš na talířku
Recept Krémová ovocná rozkoš na talířku
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Coolinarika

Krémové, lehké, ovocné a neodolatelné řezy. Žloutkový krém, šlehačková nádivka, uvnitř jahodové překvapení - no lahůdka! Mňam!

NejLucka NejLucka    ·   6.2.2015

Krémová ovocná rozkoš na talířku

Krémové, lehké, ovocné a neodolatelné řezy. Žloutkový krém, šlehačková nádivka, uvnitř jahodové překvapení - no lahůdka! Mňam!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

8 ks
bílku
8 lžic
kr. cukr
8 lžic
polohrubá mouka
200 ml
teplé mléko

Krém:

8 ks
žloutku
8 lžic
moučkový cukr
5 lžic
hladká mouka
500 ml
mléka
2 bal.
vanilkový cukr
250 g
máslo
500 g
jahody (nebo jiné ovoce)
3 bal.
smetana ke šlehání
Postup receptu
Vytisknout
  1. Bílky si vyšleháme s cukrem do pěny a postupně přidáme mouku. Jemně promícháme a navrstvíme do pekáče, který jsme si vyložili papírem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 20 minut.
  2. Upečené těsto vyjmeme, stáhneme papír a když se mírně ochladí, polijeme ho teplým mlékem.
  3. Žloutky s cukrem si vyšleháme, přidáme mouku a asi 100 ml mléka. Dobře promícháme, abychom neměli hrudky. Zbylé mléko si dáme vařit spolu s vanilkovým cukrem. Když je cukr rozpuštěný, přidáme žloutky a vaříme do zhoustnutí. Necháme vychladnout.
  4. Máslo si vymícháme do pěny a postupně přidáváme vychladlý krém.
  5. Smetanu ke šlehání si vyšleháme na tuhou hmotu.
  6. Na vychladlý plát těsta natřeme žloutkovou nádivku, poklademe jahody (můžeme je i mírně zatlačit do krému) a navrstvíme vyšlehanou šlehačku. Pěkně uhladíme a odložíme do chladničky. Nakrájíme na úhledné řezy a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář