Famózní čokoládový dort

Recept Famózní čokoládový dort

Přidal: , 10.5.2015

Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Dezerty

FOTO OD VÁS
Recept Famózní čokoládový dort
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Slavnostní čokoládový dort, který bude chutnat určitě každému. Je trochu náročnější na přípravu, ale určitě stojí za to, vyzkoušet ho!

FOTO OD VÁS
Recept Famózní čokoládový dort
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 10.5.2015

Kategorie: Dorty, Sladké dorty, Dezerty

SUROVINY

Těsto:

250 ghladká mouka
1 ksvejce
160 gmáslo
60 gmoučkový cukr
špetkasůl
1 lžícekakao

Nádivka:

400 gsmetanový sýr
50 gkr. cukr
100 gbílá čokoláda
100 gmascarpone
40 gželatina
1 kscitron - šťáva
100 gnasekaná tmavá čokoláda
200 mlsmetana ke šlehání

Dále budeme potřebovat:

150 ghořká čokoláda
mléčná čokoláda na ozdobu
bílá čokoláda na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Připravíme si kulatou formu na pečení o průměru 24 cm a dno vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180 stupňů.
  2. Všechny suroviny na těsto zpracujeme do kuličky, kterou zabalíme do potravinářské fólie a odložíme ji do chladničky na 30 minut. Následně vybereme, rozválíme do požadované velikosti a uložíme na dno formy. Propícháme vidličkou, přikryjeme pečícím papírem a na papír vysypeme luštěninu (aby se těsto během pečení nenafúklo). Pečeme cca 20-25 minut. Upečené těsto vyjmeme, luštěninu dáme pryč a necháme vychladnout.
  3. Smetanový sýr spolu s cukrem utřeme do hladka. Bílou čokoládu rozpustíme nad párou a necháme mírně vychladnout. Pak ji smícháme s mascarpone a nakonec po lžících přidáme smetanový sýr s cukrem a důkladně utřeme.
  4. Želatinu připravíme podle návodu na obalu (mírně ji ohřejeme a necháme vychladnout). Do želatiny přidáme šťávu z jednoho citronu a 2 lžíce smetanového krému. Smícháme a následně tuto hmotu přimícháme k celému smetanového krému. Vše důkladně vyšleháme. Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky, přidáme nasekanou čokoládu a tuto hmotu přimícháme k základní náplni.
    Nádivku navrstvíme na vychladlý základ a pěkně uhladíme. Odložíme do lednice na minimálně 2 hodiny.
  5. Hořkou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a navrstvíme na vrch. Ozdobíme hoblinami z mléčné a bílé čokolády a necháme ztuhnout. Dobrou chuť!

Zdroj: Nasha kuhnya

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit