NejRecept.cz Dezerty Moučníky Krémové hokkaidó řezy
Krémové hokkaidó řezy
Recept Krémové hokkaidó řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Když jsem včera "posadila" na kuchyňský stůl jednu ze svých hokkaidó dýní, projevil Kubík přání, jestli bych mu neupekla nějakou dýňovou buchtičku. No a proč vlastně ne? Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   15.1.2019

Krémové hokkaidó řezy

Když jsem včera "posadila" na kuchyňský stůl jednu ze svých hokkaidó dýní, projevil Kubík přání, jestli bych mu neupekla nějakou dýňovou buchtičku. No a proč vlastně ne? Autor: Danka

25 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Základ:

1 ks
menší dýně hokkaidó
1 lžíce
másla
cca 50 ml
vody
špetka
soli

Korpus:

3 ks
celá vejce
200 g
krystalu
1 lžička
citronové šťávy
240 g
dýňového pyré
180 g
hladké mouky
1 lžička
jedlé sody
1/2 lžičky
mletého muškátového ořišku
1 lžička
sušené citronové kůry
1/2 lžičky
mletého hřebíčku

Smetanový krém:

3 bal.
zakysané smetany (celkem 600g)
1 kelímek
smetany ke šlehání
1 sáček
pudinku bez vaření Olé od Dr.Oetkera (já dala kokosový)
dle chuti
moučkový cukr

Ganaché:

120 g
smetany ke šlehání (33%)
120 g
kvalitní čokolády na vaření (používám 52% z Lidlu)
Postup receptu
Vytisknout
25 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Nejdříve si připravíme dýňové pyré. 1 menší dýně hokkaidó (neloupat a i se slupkou nakrájet na 2cm velké kostky), 1 lžíce másla, cca 50ml vody, špetka soli. V kastrolu rozpustíme máslo, vsypeme dýni, přidáme sůl a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme doměkka asi 20 minut. Poté ještě horké rozmixujeme ručním elektrickým tyčovým mixérem dohladka a necháme zcela vychladnout.
  2. V míse ušleháme ručním elektrickým šlehačem celá vejce s cukrem a citronovou šťávou, poté už jen vařečkou vmícháme dýňové pyré a směs mouky, koření a jedlé sody. Vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný menší plech s vyšším okrajem (já použila formu 32x22cm) a pečeme asi 20 minut na 170 stupňů. Necháme zcela vychladnout a pak potřeme opravdu lehce hustými švestkovými povidly (asi 3 lžíce), smetanovým krémem a ganaché polevou.
  3. Krém:
    Vše jen důkladně vyšleháme v míse, nic se nevaří.
  4. Ganache:
    Čokoládu nalámeme do misky. Smetanu přivedeme k varu a vlijeme na čokoládu do misky, necháme chvilku "tát" a poté dohladka rozmícháme stěrkou a ihned nalijeme na hotový moučník.
  5. Vrazíme alespoň na dvě hodinky do lednice.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář