NejRecept.cz Přílohy Rýže Rizoto Krémové krevetové rizoto s parmazánem
Krémové krevetové rizoto s parmazánem
Recept Krémové krevetové rizoto s parmazánem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Rychlý recept na jednoduché, ale přitom výborné krevetové rizoto, které zachutná každému milovníkovi ryb a mořských plodů. Já ho obvykle připravuji tehdy, když nemám moc času na experimenty v kuchyni, ale zároveň nechci dělat klasické rizoto se zeleninou či kuřecím masem. Určitě ho vyzkoušejte. Chutná skvěle.

siky.silvia siky.silvia    ·   5.5.2025

Krémové krevetové rizoto s parmazánem

Rychlý recept na jednoduché, ale přitom výborné krevetové rizoto, které zachutná každému milovníkovi ryb a mořských plodů. Já ho obvykle připravuji tehdy, když nemám moc času na experimenty v kuchyni, ale zároveň nechci dělat klasické rizoto se zeleninou či kuřecím masem. Určitě ho vyzkoušejte. Chutná skvěle.

15 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny
500 g
rýže arborio
3 ks
šalotka
1 l
zeleninový vývar
500 ml
kvalitní bílé víno
podle potřeby
olivový olej
6 lžic
máslo
250 g
parmazán
300 g
loupané krevety
podle chuti
mletý bílý pepř
podle chuti
sůl
podle chuti
šťáva z limetky
Postup receptu
Vytisknout
15 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření

Kdo by neměl rád dobré krémové rizoto, které se rozplývá na jazyku a umí skvěle zasytit? Pokud vás ale už nebaví klasika ve formě zeleninové nebo špenátové verze, můžete zkusit tuto krevetovou. Určitě si ji zamilujete.

  1. Šalotku očistíme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na 3 lžičkách másla. Když chytne hezkou hnědou barvu, přidáme k ní rýži a postupně přiléváme víno.
  2. Když se víno odpaří, začneme postupně přidávat vývar a rýži vaříme doměkka. Trvá to přibližně 20 minut.
  3. Do změklé rýže přidáme zbylé máslo (3 lžičky), 150 g parmazánu a větší polovinu krevet, které jsme předtím opekli na olivovém oleji, okořenili, osolili a pokapali limetkovou šťávou.
  4. Hotové rizoto ještě doplníme zbývajícími krevetami, posypeme parmazánem a máme hotovo.

Krémové krevetové rizoto je tou pravou volbou pro běžný oběd během týdne. Skvěle chutná a umí výborně zasytit. Pokud byste ale dali přednost klasice, můžete se inspirovat tímto receptem na pravé české rizoto se zeleninou a masem.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář