Krémové smetanové těstoviny s citrónem

Rychlý oběd nebo rychlá večeře. Máte rádi těstoviny a sýrovo smetanovou omáčku?

Přidal:, 11.8.2015
Kategorie: Hlavní jídla, Těstoviny, Penne
Recept Krémové smetanové těstoviny s citrónem

Suroviny

Budeme potřebovat:
1 bal.penne těstoviny
2,5 šálkuvoda
2 šálkyzeleninový vývar
1 kscibule
1/2 šálkulístky bazalky
3 stroužkyčesnek
Omáčka:
200 mlsmetana na vaření
120 gniva nebo jiný sýr
3 lžícecitronová šťáva
1 lžičkacitronová kůra
1/2 šálkustrouhaná mozzarela
1/4 šálkustrouhaný parmezán
čerstvá petrželka
sůl, pepř

Postup přípravy

  1. Penne těstoviny dáme do hrnce, přidáme vodu, zeleninový vývar, cibuli, listy bazalky, česnek, sůl a pepř. Vaříme na mírném ohni al dente. Uvařené těstoviny a ostatní suroviny scedíme a necháme mírně vychladnout.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  2. Na pánvi ohřejeme smetanu, přidáme na kostičky nakrájenou nivu nebo jiný sýr podle chuti, citrónovou šťávu, kůru, strouhanou mozzarelu a parmazán. Mícháme, dokud se všechny suroviny nespojí.
  3. Přidáme těstoviny s bazalkou, česnekem a s cibulí, promícháme a na talíři podáváme posypané čerstvou petrželkou.Tip: Velikonoční mazanec

Zdroj: Diethood