Krémový dezert, který nemá konkurenci. Francouzský krémeš z listového těsta.

Recept Krémový dezert, který nemá konkurenci. Francouzský krémeš z listového těsta.

Přidal: , 8.10.2019

Kategorie: Zákusky, Dezerty

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Extrémně krémový a zároveň křupavý. Miluji krémeše hlavně čerstvé, když listové těsto ještě nestihne změknout. Zalévám čokoládovou polevou, chutnají mnohem víc než když je poprášíte moučkovým cukrem. Autor: Ivana

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 8.10.2019

Kategorie: Zákusky, Dezerty

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

2 kslistové těsto
750 mlmléko
150 gkr. cukr
2 bal.vanilkový pudink
2 PLhladká mouka
3 ksvejce
250 gmáslo
500 mlsmetana ke šlehání
2 PLmoučkový cukr
2 bal.ztužovač
čokoládová poleva

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. V mléce rozmícháme cukr, pudink, hladkou mouku, žloutky a uvaříme hustý pudink, který odstavíme a ihned do horkého vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Takto připravený žloutkově pudinkový krém necháme vychladnout při pokojové teplotě. Po vychladnutí zašleháme máslo.
  2. Takto připravený vanilkový krém natřeme na jeden plát upečeného listového těsta.
  3. Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem do husté šlehačky a natřeme na vanilkový krém.
  4. Přikryjeme druhý plátem těsta a vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit