NejRecept.cz Dezerty Zákusky Krémový dezert, který nemá konkurenci. Francouzský krémeš z listového těsta.
Krémový dezert, který nemá konkurenci. Francouzský krémeš z listového těsta.
Recept Krémový dezert, který nemá konkurenci. Francouzský krémeš z listového těsta.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Womanbrunette    ·   8.10.2019

Krémový dezert, který nemá konkurenci. Francouzský krémeš z listového těsta.

Extrémně krémový a zároveň křupavý. Miluji krémeše hlavně čerstvé, když listové těsto ještě nestihne změknout. Zalévám čokoládovou polevou, chutnají mnohem víc než když je poprášíte moučkovým cukrem. Autor: Ivana

45 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
2 ks
listové těsto
750 ml
mléko
150 g
kr. cukr
2 bal.
vanilkový pudink
2 PL
hladká mouka
3 ks
vejce
250 g
máslo
500 ml
smetana ke šlehání
2 PL
moučkový cukr
2 bal.
ztužovač
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytisknout
  1. V mléce rozmícháme cukr, pudink, hladkou mouku, žloutky a uvaříme hustý pudink, který odstavíme a ihned do horkého vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Takto připravený žloutkově pudinkový krém necháme vychladnout při pokojové teplotě. Po vychladnutí zašleháme máslo.
  2. Takto připravený vanilkový krém natřeme na jeden plát upečeného listového těsta.
  3. Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem do husté šlehačky a natřeme na vanilkový krém.
  4. Přikryjeme druhý plátem těsta a vrch polijeme rozpuštěnou čokoládou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář