NejRecept.cz Dezerty Koláče Krémový nepečený dezert z cukrářských piškotů.
Krémový nepečený dezert z cukrářských piškotů.
Recept Krémový nepečený dezert z cukrářských piškotů.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jana Jančíková

Nepečený dezert z cukrářských piškotů je rychlovka, která vás zachrání vždy, když vás překvapí nečekaná návštěva a nevíte, co jí rychle naservírovat. Ozdobit jej můžete podle svých představ. Já jsem použila čokoládové hobliny a trubičky. Autor: Jana Jančíková

Naďa Černá Naďa Černá    ·   15.10.2024

Krémový nepečený dezert z cukrářských piškotů.

Nepečený dezert z cukrářských piškotů je rychlovka, která vás zachrání vždy, když vás překvapí nečekaná návštěva a nevíte, co jí rychle naservírovat. Ozdobit jej můžete podle svých představ. Já jsem použila čokoládové hobliny a trubičky. Autor: Jana Jančíková

30 min
Čas přípravy
Suroviny
podle potřeby
cukrářské piškoty
podle potřeby
mascarpone
podle potřeby
33 % smetana ke šlehání
podle chuti
krystalový cukr
podle potřeby
ztužovač šlehačky
podle chuti
Nutella
podle potřeby
uvařená černá káva
podle potřeby
rum
podle potřeby
kakao
podle potřeby
mléko
podle potřeby
kokos
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy

Nepečené dezerty patří mezi mé oblíbené. Jsou rychlé, chutné a jednoduché. Pokud se vám nechce připravovat klasiku ve formě tiramisu nebo panna cotty, vyzkoušejte tyto plněné piškoty. To, jakou náplň do nich zvolíte, je čistě na vás. Inspirovat se můžete tou mou.

  1. Smetanu vyšleháme s cukrem a ztužovačem. Poté přidáme mascarpone a vše důkladně prošleháme.
  2. Dělala jsem dva druhy dezertů. U prvního naneseme na piškot Nutellu, poté krém a na to přiklopíme další piškot. Nutellu i krém nanášíme cukrářským sáčkem s ozdobnou špičkou.
  3. Dezert namočíme do vychladlé černé kávy smíchané s trochou rumu, posypeme kakaem, vložíme do papírového košíčku a ozdobíme krémem.
  4. U druhé varianty postupujeme podobně – suché piškoty nejprve naplníme Nutellou a krémem. Následně je namočíme v mléce a obalíme v kokosu. Nakonec už jen ozdobíme krémem, čokoládovou polevou, hoblinami čokolády, trubičkami nebo čímkoli jiným podle fantazie.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář