Krémový zákusek TRIKOLÓRA

Recept Krémový zákusek TRIKOLÓRA

Přidal: , 25.10.2014

Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Bílý piškot a tříbarevná vrstva krémů. Mňamka! Žloutkový vanilkový krém, malinový krém a na vrchu vyšlehaná šlehačka. Celé jsem to ještě posypala strouhanou čokoládou. Na pohled krásný, chuťově ještě lepší. Autor: Lacusin

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 25.10.2014

Kategorie: Koláče, Zákusky, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví

SUROVINY

Těsto:

7 ksbílku
7 lžickr. cukr
7 lžicpolohrubá mouka
1/2 lžičkyprášku do pečiva

Krém I .:

700 mlmléko
7 ksžloutku
2 bal.vanilkový pudink
4 lžícekr. cukr

Krém II .:

700 mlmléko
2 bal.malinový pudink
3 lžícekr. cukr

Dále budeme potřebovat:

250 gmáslo
250 gmoučkový cukr
350 mlsmetana ke šlehání
80 gčokoládové kuličky na ozdobu

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Připravíme si těsto. V misce si vyšleháme bílky s cukrem na tuhý sníh. Postupně přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a důkladně vařečkou promícháme. Takto připravené těsto navrstvíme do formy na pečení, kterou jsme si vystlali papírem na pečení. Pečeme při teplotě 180 stupňů, dokud nám těsto pěkně nezhnědne.
  2. Připravíme si krém I. Do mléka přidáme cukr a necháme ho na ohni rozpustit. Postupně vmícháme pudinkový prášek a vaříme. Když nám hmota začne vřít, přilijeme rozšlehané žloutky a za stálého míchání spojíme. Necháme vychladnout.
  3. Připravíme si krém II. Do mléka přidáme cukr a pudinky. Vaříme do zhoustnutí.
  4. Máslo s moučkovým cukrem vyšleháme do pěny a rozdělíme si ho na dvě části. Do jedné přidáme vanilkový pudink a do druhé malinový pudink. Mixérem vyšleháme.
  5. V jiné misce si vyšleháme smetanu na šlehání.
  6. Můžeme vrstvit. Na upečený korpus navrstvíme vanilkový krém, na vanilkový krém navrstvíme malinový a na vrch rozetřeme vyšlehanou šlehačku.
  7. Posypeme čokoládovými kuličkami a necháme v lednici koláč vychladit po dobu minimálně 3 hodin - nejlepší nechat přes zchladit přes noc
  8. Nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrou chuť!
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit