NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Vánoční cukroví Kremrole s italským sněhem
Kremrole s italským sněhem
Recept Kremrole s italským sněhem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Víkendové pečení

Na kremrole se mi osvědčilo těsto z mouky, tuku a zakysané smetany. Jeho příprava je velmi rychlá a jednoduchá a kremrolky jsou z něj krásně křehké.

NejLucka NejLucka    ·   2.11.2015

Kremrole s italským sněhem

Na kremrole se mi osvědčilo těsto z mouky, tuku a zakysané smetany. Jeho příprava je velmi rychlá a jednoduchá a kremrolky jsou z něj krásně křehké.

40 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Na těsto budete potřebovat:

380 g
hladké mouky + na podsypávání
250 g
rostlinného tuku Hera
200 g
zakysané smetany
1 ks
vejce na potření
tuk na pomazání trubiček

Italský sníh:

150 g
bílků (cca 5 ks) - pokojové teploty
120 g
cukru krupice/krystal
240 g
cukru krupice/krystal + voda na zalití
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
10 min
Čas vaření
  1. Z mouky, tuku a zakysané smetany vypracujte hladké těsto, nejlépe to jde v robotu. Zabalte do folie a dejte na několik hodin do lednice. Já ho připravuji obvykle den předem.
  2. Trubičky si před prvním "návinem" pomažte tukem (Hera, máslo). Stačí si dát kousek tuku do dlaně a trubičku v ní lehce protočit. Plech vyložte pečícím papírem. Troubu předehřejte na 170 stupňů a zapněte horký vzduch.
  3. Těsto po částech rozválejte na plát asi 2 mm silný a rádlem nakrájejte na přibližně stejně široké a dlouhé pruhy. Hodně záleží na tom, jak velké kremrole chcete upéct. U nás jsou oblíbené spíše mini kremrolky. Proužek těsta naviňte na připravenou "namazanou" trubičku a dejte na plech.
  4. Všechny kremrole pomažte rozšlehaným vajíčkem a dejte péct do vyhřáté trouby. Pečte 12 - 15 minut v závislosti na velikosti kremrolí, až jsou krásně zlaté. Dobře hlídejte, aby se Vám nespálily. Nechte chvilku vychladnout, pak opatrně stáhněte kremrole z trubiček, pozor jsou křehké. Pokud Vám kremrole nepůjde z trubičky stáhnout, ťukněte užší stranou trubičky o stůl a držte přitom trubičku jen za kremroli. Těsto se tak lehce uvolní.
  5. Postup opakujte až do spotřebování celého těsta. Mě se obvykle povede asi 60 mini kremrolek, pokud budete dělat větší, bude jich méně. Mazat kovové trubičky při dalším návinu už není třeba. Těsto si nechávejte po celou dobu v lednici, protože díky velkému množství tuku poměrně rychle měkne a špatně se s ním pak pracuje. Ukrojte si vždy jen potřebný kus.
  6. Bílky ušlehejte se 120 g cukru na pevný sníh. Na sporáku svařte 240 g cukru s vodou (vody jen na ponoření cukru) na teplotu 115 -120 °C. Rozvar nemíchejte, jen naklánějte kastrůlek. Pokud nemáte teploměr, svařte tzv. na bublinu. Drátěné očko namočte do rozvaru a foukněte, pokud se tvoří bubliny, je hotovo. Za stálého šlehání pomalu nalévejte vřelý rozvar do sněhu a šlehejte až do mírného prochladnutí sněhu. Před plněním dejte sníh ještě na chvilku do lednice, lépe se s ním pak pracuje.
  7. Sníh dejte do sáčku s hladkou trubičkou a plňte kremrole z obou stran, aby byl sníh pěkně po celé délce. Naplněné kremrole dejte do lednice rozležet. Před servírováním pocukrujte. Je lepší je nechat alespoň 1 - 2 dny odležet, ale dají se bez problémů jíst i hned po upečení :o)) jsou krásně křupavé, ale zároveň křehké.

Zdroj: Víkendové pečení

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář