Kremrole z listového těsta

Přidal: NejLucka, 2.4.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Listové těsto, bílková pěna a super sladká dobrota je na světě. Jednoduché a rychlé.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 2.4.2015
Kategorie: Koláče, cukroví
SUROVINY
Potřebujeme:
500 glistového těsta
1 ksvajíčko na potření
hladká mouka na posypání
kovové trubičky
olej na potření trubiček
Bílková pěna:
3 ksbílky
250 gmoučkového cukru
šťáva z poloviny citronu
- Z těsta si vyválíme plát min. 35 x 50 cm, celý ho natřeme rozmíchaným vajíčkem a hladkým kolečkem si pořežeme pásy cca 2,5 x 35 cm.
- Trubičky potřeme olejem a s vajíčkem namazanou stranou dovonku jemně natáčíme těsto na trubičku /pozor nepošpiniť trubičku vajíčkem, jinak se trubička přilepí/.
- Ukládáme na plech vyložený papírem ukončeným těstem dolů. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupních do zlatova.
- Vybereme a po pár minutách se snažíme točivým pohybem trubičku uvolnit a přes tenčí konec trubičky stáhnout. Necháme zcela vychladnout a plníme pytlíkem naplněným bílkovým sněhem nebo šlehačkou.
- Bílkový sníh:
Do misky nad páru si dáme 3 bílky, moučkový cukr a mixérem mícháme dokud se nám cukr zcela nerozpustí a sníh není teplý. Přilijeme citrónovou šťávu dobře promícháme, sníh přendáme do sáčku se špičkou a plníme kremrole do poloviny z obou stran, abychom měli pěkné špičky na konci. Dobrou chuť.
Zdroj: Pečené, varené s Ivou
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Rurki z kremem z ciasta francuskiego.
KOMENTÁŘE K RECEPTU