Kremrole z listového těsta

Recept Kremrole z listového těsta

Přidal: , 2.4.2015

Kategorie: Koláče, cukroví

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Listové těsto, bílková pěna a super sladká dobrota je na světě. Jednoduché a rychlé.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 2.4.2015

Kategorie: Koláče, cukroví

SUROVINY

Potřebujeme:

500 glistového těsta
1 ksvajíčko na potření
hladká mouka na posypání
kovové trubičky
olej na potření trubiček

Bílková pěna:

3 ksbílky
250 gmoučkového cukru
šťáva z poloviny citronu

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Z těsta si vyválíme plát min. 35 x 50 cm, celý ho natřeme rozmíchaným vajíčkem a hladkým kolečkem si pořežeme pásy cca 2,5 x 35 cm.
  2. Trubičky potřeme olejem a s vajíčkem namazanou stranou dovonku jemně natáčíme těsto na trubičku /pozor nepošpiniť trubičku vajíčkem, jinak se trubička přilepí/.
  3. Ukládáme na plech vyložený papírem ukončeným těstem dolů. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupních do zlatova.
  4. Vybereme a po pár minutách se snažíme točivým pohybem trubičku uvolnit a přes tenčí konec trubičky stáhnout. Necháme zcela vychladnout a plníme pytlíkem naplněným bílkovým sněhem nebo šlehačkou.
  5. Bílkový sníh:
    Do misky nad páru si dáme 3 bílky, moučkový cukr a mixérem mícháme dokud se nám cukr zcela nerozpustí a sníh není teplý. Přilijeme citrónovou šťávu dobře promícháme, sníh přendáme do sáčku se špičkou a plníme kremrole do poloviny z obou stran, abychom měli pěkné špičky na konci. Dobrou chuť.

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit