SUROVINY
Na vývar
800 guzené maso
2 ksmrkev
2 kspetržel
2 ksbobkový list
3 ksnové koření
4 kspepř černý celý
1/4 lžičkysůl
Na omáčku
75 gsádlo
100 gmouka
150 mlsmetana
1 kskřen
- Mrkev a petržel oloupeme a necháme v celku. Dáme je do hrnce, přidáme maso, nové koření, pepř a bobkový list a vaříme hodinu.
- Poté vývar necháme lehce zchladnout, maso vylovíme a na krájíme na plátky.Vývar přecedíme, zeleninu a koření vyhodíme.
- Sádlo necháme rozpustit v hrnci, přidáme mouku a mícháme až začne jíška vonět. Zalijeme to litrem vývaru a smetanou. Povaříme 15-20 minut.
- Mezitím nastrouháme křen. Polovinu ho přidáme do omáčky a dvě minuty povaříme. Ochutnáme a popřípadě přidáme více křenu.
- Omáčku můžeme propasírovat, ale není to nutné. Omáčku podáváme s plátkem uzeného masa a s knedlíkem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Chrenová omáčka podľa Sonizny.
KOMENTÁŘE K RECEPTU