NejRecept.cz Maso Hovězí maso Křenová omáčka z uzeného hovězího jazyka s kynutým petrželovým knedlíkem
Křenová omáčka z uzeného hovězího jazyka s kynutým petrželovým knedlíkem
Recept Křenová omáčka z uzeného hovězího jazyka s kynutým petrželovým knedlíkem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Pro někoho neznámé, pro nás velmi chutné. Hovězí jazyk s křenovou omáčkou a kynutým knedlíkem, do kterého já přidávám i nasekanou petrželku. Knedlík je tak krásný i na pohled. Autor: Helča H.

Helča Hutterová Helča Hutterová    ·   17.2.2024

Křenová omáčka z uzeného hovězího jazyka s kynutým petrželovým knedlíkem

Pro někoho neznámé, pro nás velmi chutné. Hovězí jazyk s křenovou omáčkou a kynutým knedlíkem, do kterého já přidávám i nasekanou petrželku. Knedlík je tak krásný i na pohled. Autor: Helča H.

55 min
Čas přípravy
90 min
Čas vaření
Suroviny
1 ks
hovězí jazyk
podle chuti
sůl
podle chuti
divoké koření
trochu
máslo
1 ks
šalotka
1 lžíce
třtinový cukr
podle chuti
sůl
podle chuti
pepř
podle potřeby
vývar
podle potřeby
hladká mouka
1 hrst
křen
250 ml
smetana ke šlehání
50 ml
brandy

Knedlík:

500 g
polohrubá mouka
trochu
sůl
1 ks
vejce
1 ks
žloutek
250 ml
mléko
1 lžička
krystalový cukr
1/2 kostky
droždí
hrst
nasekaná petrželka
Postup receptu
Vytisknout
55 min
Čas přípravy
90 min
Čas vaření
  1. Jazyk dám do studené vody s divokým kořením a vařím vývar. Na másle orestuji šalotku, přidám lžíci třtinového cukru, sůl, pepř, přiliji vývar, redukuji a trochu zahustím máslovou jíškou (zpěním máslem a posypu trochou mouky, krátce restuji). Převařím a na závěr přidám hrst strouhaného křenu a přiliji šlehačkovou smetanu, brandy a odstavím. Hotovo.
  2. Knedlík:
    Nejprve si připravíme kvásek – v troše teplého mléka rozpustím lžičku cukru a droždí. Nechám asi 10 minut stát. Ostatní suroviny dám do misky, přidám kvásek a vypracuji těsto, které nechám pod utěrkou kynout.
  3. Po vykynutí udělám 4 knedlíky, které dělám nad párou 17 minut.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář