NejRecept.cz Maso Vepřové maso Křimický řízek s vařenými bramborami
Křimický řízek s vařenými bramborami
Recept Křimický řízek s vařenými bramborami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   8.11.2015

Křimický řízek s vařenými bramborami

Křimický řízek s vařenými bramborami.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Budeme potřebovat:

4 plátky
vepřové pečeně
1 sklenice
bílého zelí (500g)
4 ks
vejce
6 stroužků
česneku
sůl a pepř
hladká mouka dle potřeby

Příloha:

vařené brambory s máslem
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso si osolíme a opepříme. Orestujeme krátce na pánvi. Odložíme stranou a připravíme těsto.
  2. Zelí vyjmeme ze sklenice a vymačkáme šťávu. Dáme do mísy, osolíme, opepříme a přidáme česnek. Promícháme a zalijeme rozvrdlanými vejci.
  3. Vymícháme a zahustíme moukou dle potřeby. Těsto by mělo být hustější jako na bramborákové těsto.
  4. Na pánvi ve větším množství oleje pomalu smažíme. Malá rada kdo moc nezná jakým způsobem - položíme si na ruku maso, potřeme směsí a opatrně překlopíme do oleje. Na pánvi pak doděláme hořejšek směsí pomocí lžící.
  5. Podáváme s bramborama a zeleninou. Je vhodná i tatarka, kdo má rád.

Zdroj: Vaření a pečení s láskou

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář