Křimický řízek s vařenými bramborami

Křimický řízek s vařenými bramborami.

Recept Křimický řízek s vařenými bramborami

Suroviny

Budeme potřebovat:
4 plátkyvepřové pečeně
1 sklenicebílého zelí (500g)
4 ksvejce
6 stroužkůčesneku
sůl a pepř
hladká mouka dle potřeby
Příloha:
vařené brambory s máslem

Postup přípravy

  1. Maso si osolíme a opepříme. Orestujeme krátce na pánvi. Odložíme stranou a připravíme těsto.Tip: Sbírka 25 nejlepších receptů na zákusky, které nesmí chybět na svátečním velikonočním stole
  2. Zelí vyjmeme ze sklenice a vymačkáme šťávu. Dáme do mísy, osolíme, opepříme a přidáme česnek. Promícháme a zalijeme rozvrdlanými vejci.
  3. Vymícháme a zahustíme moukou dle potřeby. Těsto by mělo být hustější jako na bramborákové těsto.Tip: Fašankové Boží milosti - FOTOPOSTUP
  4. Na pánvi ve větším množství oleje pomalu smažíme. Malá rada kdo moc nezná jakým způsobem - položíme si na ruku maso, potřeme směsí a opatrně překlopíme do oleje. Na pánvi pak doděláme hořejšek směsí pomocí lžící.
  5. Podáváme s bramborama a zeleninou. Je vhodná i tatarka, kdo má rád.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč

Zdroj: Vaření a pečení s láskou