Krkovice v marinádě s bramborami

Jednoduché hlavní jídlo a přitom tak chutné. Marinádu doporučuji připravit večer, případně ještě jeden den předem, aby se ta chuť pořádně dostala do masíčka a až potom péct. Já obvykle maso nechávám marinovat i 2 dny, nebojte se, není to hodně. Je to tak akorát a potom maso krásně cítit po všech surovinách v marinádě. Zkuste. Autor: Adddy

Přidal:Adddy17, 24.11.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Krkovice v marinádě s bramborami

Suroviny

Základ:
3-4 plátkykrkovice
Marináda:
1 dclvody
2-3 stroužkyčesneku
1 dcloleje
2 lžícehořčice
2 lžícekečupu
1 lžičkamleté papriky
půl lžičkysůl a pepř

Postup přípravy

  1. Krkovici nakrájíme na plátky, naklepeme.
  2. Smícháme v misce ingredience na marinádu a vložíme do ní plátky. Necháme 1-2 dny v chladu rozležet.
  3. Krkovici pak zprudka opečeme na rozpáleném oleji, podáváme s bramborem. Dobrou chuť.
  4. Jednoduché hlavní jídlo. Podávala jsem pouze brambory, ale někdy dělám i domácí hranolky nebo jen zeleninový salát.