Krkovička na minutku

Přidal: rebeka, 26.4.2016
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd, 15 minutovky, Chuťovky
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Krkovička na minutku. A příloha? Třeba čerstvá bagetka. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: rebeka, 26.4.2016
Kategorie: Vepřové maso, Maso, Oběd, 15 minutovky, Chuťovky
SUROVINY
Na jednu porci:
plátek vepřové krkovice 3 cm na výšku
hrubě mletý pepř nebo steakové koření
dle chutisůl
2 lžíceoleje
plátekmásla
- Maso naklepeme hřbetem ruky, na krajích nařízneme, zakápneme olejem, posypeme pepřem nebo kořením (bez soli) a necháme 1/2 hod odležet.
- Na pánvi (ideální je litinová), rozpálíme trochu oleje a maso zprudka opečeme. Z každé strany 3 minuty. Pak případně osolíme.
- Vložíme do vyhřáté trouby (180st.) a necháme 10 minut dojít. Maso odložíme na prkýnko a necháme jej pár minut "vydýchat". Na horké maso dáme plátek másla a můžeme hodovat. Příloha? Třeba čerstvá bagetka.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
KOMENTÁŘE K RECEPTU