Krkovička na minutku

Krkovička na minutku. A příloha? Třeba čerstvá bagetka. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 26.4.2016
Kategorie: Hlavní jídla, Chuťovky, 15 minutovky, Maso, Vepřové
Recept Krkovička na minutku

Suroviny

Na jednu porci:
plátek vepřové krkovice 3 cm na výšku
hrubě mletý pepř nebo steakové koření
dle chutisůl
2 lžíceoleje
plátekmásla

Postup přípravy

  1. Maso naklepeme hřbetem ruky, na krajích nařízneme, zakápneme olejem, posypeme pepřem nebo kořením (bez soli) a necháme 1/2 hod odležet.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč
  2. Na pánvi (ideální je litinová), rozpálíme trochu oleje a maso zprudka opečeme. Z každé strany 3 minuty. Pak případně osolíme.
  3. Vložíme do vyhřáté trouby (180st.) a necháme 10 minut dojít. Maso odložíme na prkýnko a necháme jej pár minut "vydýchat". Na horké maso dáme plátek másla a můžeme hodovat. Příloha? Třeba čerstvá bagetka.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce

Autor: Naďa I. (Rebeka)