NejRecept.cz Maso Vepřové maso Krkovička na minutku
Krkovička na minutku
Recept Krkovička na minutku
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
rebeka    ·   26.4.2016

Krkovička na minutku

Krkovička na minutku. A příloha? Třeba čerstvá bagetka. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Suroviny

Na jednu porci:

plátek vepřové krkovice 3 cm na výšku
hrubě mletý pepř nebo steakové koření
dle chuti
sůl
2 lžíce
oleje
plátek
másla
Postup receptu
Vytisknout
  1. Maso naklepeme hřbetem ruky, na krajích nařízneme, zakápneme olejem, posypeme pepřem nebo kořením (bez soli) a necháme 1/2 hod odležet.
  2. Na pánvi (ideální je litinová), rozpálíme trochu oleje a maso zprudka opečeme. Z každé strany 3 minuty. Pak případně osolíme.
  3. Vložíme do vyhřáté trouby (180st.) a necháme 10 minut dojít. Maso odložíme na prkýnko a necháme jej pár minut "vydýchat". Na horké maso dáme plátek másla a můžeme hodovat. Příloha? Třeba čerstvá bagetka.

Autor: Naďa I. (Rebeka)

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář