Krkovička na pivě, restované fazolky se slaninou a tatarkové brambůrky

Takhle to máme prostě nejradši... Tatarkové brambůrky jsou u nás doma oblíbená příloha, dělávám je téměř ke každému hlavnímu jídlu :) restované fazolky se slaninou jsou také výborné a o mase ani nemluvím. Autor: Danka

Přidal:, 17.1.2019
Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Krkovička na pivě, restované fazolky se slaninou a tatarkové brambůrky

Suroviny

Maso:
1 kgvepřové krkovice bez kosti
200 mlsvětlého piva
grilovací česnekové koření
mletá uzená paprika
sůl
olej
Fazolky:
200 ganglické slaniny (na proužky)
miskasekaných čerstvých fazolových lusků
sůl
mletý černý pepř
Podravka
bylinky (já dala provensálské)
Brambory:
1 kgbrambor
4 lžícetatarské omáčky
2 lžíceoleje
2 lžičkymleté sladké papriky (dala jsem zauzenou)
1/2 lžičkymletého černého pepře
1 lžičkasoli

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na cca 1,5cm silné plátky, naklepeme (já raději používám tenderizér, maso se mi při jeho použití zdá jemnější a šťavnatější), posypeme grilovací směsí a lehce zaprášíme mletou paprikou, potřeme olejem a důkladně vše do masa vetřeme dlaní. Necháme asi půl hodinky odpočívat, poté zprudka opečeme z obou stran na oleji a vložíme do pekáčku. Osolíme, podlijeme pivem a zakryjeme poklicí.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Pečeme asi 45 minut na 160 stupňů, poté odklopíme a dopékáme do barvy asi 10 minutek, poléváme vypečenou šťávou.
  3. Fazolky:
    Do masového výpeku, který nám zbyl v pánvičce, vsypeme anglickou slaninu, zarestujeme, přidáme fazolky, koření a sůl a restujeme do poloměkka, v případě potřeby můžeme malinko podlít vodou.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Brambory omyjeme, nakrájíme na čtvrtiny nebo šestiny (to záleží na velikosti), vložíme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme "máčet" asi 10 minut. Poté brambory scedíme a osušíme v utěrce.
  5. V míse smícháme tatarku, olej, mletou papriku, mletý pepř a sůl a do této směsi přisypeme brambory. Rukou důkladně promícháme a klademe jednotlivě na plech s pečícím papírem řeznou plochou nahoru. Pečeme asi 40 minut na 180 stupňů.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.