NejRecept.cz Maso Vepřové maso Krkovička na pivě, restované fazolky se slaninou a tatarkové brambůrky
Krkovička na pivě, restované fazolky se slaninou a tatarkové brambůrky
Recept Krkovička na pivě, restované fazolky se slaninou a tatarkové brambůrky

Takhle to máme prostě nejradši... Tatarkové brambůrky jsou u nás doma oblíbená příloha, dělávám je téměř ke každému hlavnímu jídlu :) restované fazolky se slaninou jsou také výborné a o mase ani nemluvím. Autor: Danka

Danula Vašíčková    ·   17.1.2019

Krkovička na pivě, restované fazolky se slaninou a tatarkové brambůrky

Takhle to máme prostě nejradši... Tatarkové brambůrky jsou u nás doma oblíbená příloha, dělávám je téměř ke každému hlavnímu jídlu :) restované fazolky se slaninou jsou také výborné a o mase ani nemluvím. Autor: Danka

35 min
Čas přípravy
90 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Maso:

1 kg
vepřové krkovice bez kosti
200 ml
světlého piva
grilovací česnekové koření
mletá uzená paprika
sůl
olej

Fazolky:

200 g
anglické slaniny (na proužky)
miska
sekaných čerstvých fazolových lusků
sůl
mletý černý pepř
Podravka
bylinky (já dala provensálské)

Brambory:

1 kg
brambor
4 lžíce
tatarské omáčky
2 lžíce
oleje
2 lžičky
mleté sladké papriky (dala jsem zauzenou)
1/2 lžičky
mletého černého pepře
1 lžička
soli
Postup receptu
Vytisknout
35 min
Čas přípravy
90 min
Čas vaření
  1. Maso nakrájíme na cca 1,5cm silné plátky, naklepeme (já raději používám tenderizér, maso se mi při jeho použití zdá jemnější a šťavnatější), posypeme grilovací směsí a lehce zaprášíme mletou paprikou, potřeme olejem a důkladně vše do masa vetřeme dlaní. Necháme asi půl hodinky odpočívat, poté zprudka opečeme z obou stran na oleji a vložíme do pekáčku. Osolíme, podlijeme pivem a zakryjeme poklicí.
  2. Pečeme asi 45 minut na 160 stupňů, poté odklopíme a dopékáme do barvy asi 10 minutek, poléváme vypečenou šťávou.
  3. Fazolky:
    Do masového výpeku, který nám zbyl v pánvičce, vsypeme anglickou slaninu, zarestujeme, přidáme fazolky, koření a sůl a restujeme do poloměkka, v případě potřeby můžeme malinko podlít vodou.
  4. Brambory omyjeme, nakrájíme na čtvrtiny nebo šestiny (to záleží na velikosti), vložíme do mísy, zalijeme studenou vodou a necháme "máčet" asi 10 minut. Poté brambory scedíme a osušíme v utěrce.
  5. V míse smícháme tatarku, olej, mletou papriku, mletý pepř a sůl a do této směsi přisypeme brambory. Rukou důkladně promícháme a klademe jednotlivě na plech s pečícím papírem řeznou plochou nahoru. Pečeme asi 40 minut na 180 stupňů.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář