Krkovička pečená v celku na kmíně a česneku

Recept Krkovička pečená v celku na kmíně a česneku

Přidal: , 20.9.2015

Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Luxusní chuť!!! Nebíčko v tlamičce!!! S česnekem a kmínem.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 20.9.2015

Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd

SUROVINY

Potřebujeme:

1 - 2 kgvepřová krkovice bez kosti /může i s kostí/
1 hlávkačesneku
grilovací koření
mletý kmín
olej

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Krkovičku si omyjeme a prošpikujeme podélně s vlákny s polovinou množství česneku. Dostatečně ze všech stran okořeníme grilovacím kořením a okořeníme mletým kmínem.
  2. Dáme do pekáče s věkem, polijeme trochou oleje, nebo mastí, na krkovičku naskládáme plátky zbylého česneku podlijeme vodou tak do 1/3 zakryjeme a pečeme při teplotě 200 stupňů podle váhy min. 1,5 až 2,5 hodiny.
  3. Před koncem pečení krkovičku vybereme a nakrájíme na úhledné plátky, které ještě uložíme do šťávy a dáme ještě dopéct a nakonec i trošku zapéct. Podáváme s rýží, bramborami, nebo s knedlíky a zelím. Fantazii se meze nekladou. Dobrou chuť !!!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit