NejRecept.cz Maso Vepřové maso Krkovička pod zeleninovou peřinkou
Krkovička pod zeleninovou peřinkou
Recept Krkovička pod zeleninovou peřinkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Roseangel

Vynikající, sice trochu nezdravé hlavní jídlo, ale stojí za to vyzkoušet ho. Autor: Roseangel

Roseangel    ·   14.5.2015

Krkovička pod zeleninovou peřinkou

Vynikající, sice trochu nezdravé hlavní jídlo, ale stojí za to vyzkoušet ho. Autor: Roseangel

Suroviny

Potřebujeme:

4 plátky
vepřové krkovice
3 ks
rajčata
3 ks
papriky
3 ks
žampiony
1 ks
pórek
6 ks
růžičkové kapusty
100 g
eidamu
100 g
nivy
rajčatové pesto
olivový olej
sůl
pepř
kysaná smetana
Postup receptu
Vytisknout
  1. Plátky krkovičky omyjeme, naklepe, osolíme a opepříme. V pekáčku rozpálíme olivový olej a maso na něm zprudka opečeme. Poté všechnu zeleninu i žampiony nakrájíme na kousky.
  2. Na pánvi rozpálíme olivový olej a postupně přidáváme nakrájenou zeleninu, kterou osolíme a ochutíme rajčatovým pestem a podusíme do skoro měkka. Nakonec přidáme žampiony a znovu podusíme. Na maso, které zůstalo v pekáčku opečené na olivovém oleji, přidáme hotovou zeleninovou směs, posypeme nastrouhanou nivou a eidamem a zapečeme v předehřáté troubě cca 40 minut.
  3. Na talíři maso ozdobíme kysanou smetanou a kouskem zeleniny. Podáváme s bramborovými kroketami, rýží, chlebem či pečivem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář