NejRecept.cz Přílohy Brambory Krokety Krokety z bramborové kaše
Krokety z bramborové kaše
Recept Krokety z bramborové kaše
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   12.6.2017

Krokety z bramborové kaše

Z předešlého oběda zůstala bramborová kaše a nechtěla jsem ji vyhodit. Někdy připravuji z takové kaše lokše podle receptu od babičky, ale tentokrát jsem zvolila jiný recept. Krokety jsou vynikající příloha k masu nebo k smaženému květáku. Vyzkoušejte je připravit s hrubou moukou, jsou šťavnaté a křupavé. Sice se smaží, ale nebojte se toho. Nejsou vůbec mastné, stačí je po vysmažení uložit na papírový ubrousek. Ten stáhne veškerý přebytečný olej a krokety jsou méně mastné. Autor: Lacusin

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Na těsto:

cca 0,5 kg
zbylé bramborové kaše
1 ks
vejce
špetka
soli
dle potřeby
hrubá mouka

Na dokončení:

dle potřeby
strouhanka na obalení
0,5 l
oleje na smažení
Postup receptu
Vytisknout
  1. Zbylou bramborovou kaši necháme vychladit v lednici, poté přidáme vejce, osolíme a zahustíme hrubou moukou na takovou konzistenci, aby šly tvořit válečky.
  2. Utvoříme válečky, obalíme je ve strouhance a smažíme ve větší vrstvě oleje.
  3. Podáváme jako přílohu nebo samotné se zeleninovým salátem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář